Вучић поручио: Ни око чега се нисмо усагласили

Предсједник Србије Александар Вучић борави у дводневној посЈети Словенији, гдЈе ће учествовати Самиту Европска унија - Западни Балкан.

Србија 05.10.2021 | 22:08
Вучић поручио: Ни око чега се нисмо усагласили

Вучић се обратио медијима послИЈе Самита лидера ЕУ и Западног Балкана из редова Европске народне партије (ЕПП).

"Снага Европске народне партије је у централној и југоисточној Европи после ових избора у Њемачкој. Ми смо у овом тренутку, уз румунску партију председника Јоханеса, најисточнија народна партија на власти. Упркос другом мЈесту на њемачким изборима, Народна партија је и даље највећа у Европи", почео је Вучић.

Вучић каже да се Србија није сагласила са два албанска представника. Предсједник је истакао да није био срећан због онога што је чуо о БиХ. Никада није примјетио толике разлике у говорима представника три народа у БиХ.

"Ни у чему се нисмо сагласили са оба албанска представника. Најупечатљивије је што нисам био срећан оним што сам чуо од босанских представника. Не можемо да рачунамо на апсолутно безбједно и сигурно окружење. Разлике између три народа никада нису биле израженије".

Проблеми у БиХ

Вучић је истакао да није био срећан због онога што је чуо о БиХ и да никада није приметио толике разлике у говорима представника три народа у БиХ.

"На Самиту сам сазнао да је словеначка делегација предложила да до 2030. све земље Западног Балкана буду примљене у ЕУ. Мислим да то неће бити прихваћено. Има више земаља, али три снажне су баш против тога. Немам илузија по питању брзог уласка у ЕУ. За нас је важно да будемо на европском путу. 62 одсто наше трговине је са њима, 67 одсто извоза... Ми морамо да водимо рачуна о себи", казао је Вучић.

(б92 Фото: сцреенсхот пинк тв)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

4008

05.10.2021 21:41

Поштовани предсједниче Вучићу, у БиХ немају народи све већи степен неслагања, већ кључни појединци у власти попут Додика, човића и Изедбеговића. Свим народима у БиХ бића највећа помоћ, ако се помогме да се створи фер изборни амбијент и да народ смијене светројицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не рисе шеви јешћешпо то!

06.10.2021 09:37

Није тацно народи нису у добрим односима и никада висе неце бити. Било ко да побиједи стање це остати непромијењено. Никада висе заједно само једни поред других па и ако будемо у истој дрзави границе це се знати, као тецимо у Мостару или између два сарајева истоцног Српског и блискоистоцног Босњацког.

Name

Ре не рисе

06.10.2021 09:59

Такви као ти су проблем данасњице и будуцности.

Name

Дзо!

05.10.2021 21:57

А ја мислим да си управо био јако срецан кад си то цуо, сјети се само колико си улозио у помахниталог Додика да сири мрзњу по Босни и около а данас исто тако примио на савјет другог руситеља Босне Цовица, па се сад као цудис. Како си посијао...само сто се бојим да цемо ми градјани БиХ да испастамо васе болесне намјере..!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сенберац

06.10.2021 04:32

Вуциц најбољи и најпостенији политицар регијона и европе свијета некага господ позиви и сацува србији и србима.

ОДГОВОРИТЕ