Vučić poručio: Ni oko čega se nismo usaglasili

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj posJeti Sloveniji, gdJe će učestvovati Samitu Evropska unija - Zapadni Balkan.

Srbija 05.10.2021 | 22:08
Vučić poručio: Ni oko čega se nismo usaglasili

Vučić se obratio medijima poslIJe Samita lidera EU i Zapadnog Balkana iz redova Evropske narodne partije (EPP).

"Snaga Evropske narodne partije je u centralnoj i jugoistočnoj Evropi posle ovih izbora u NJemačkoj. Mi smo u ovom trenutku, uz rumunsku partiju predsednika Johanesa, najistočnija narodna partija na vlasti. Uprkos drugom mJestu na nJemačkim izborima, Narodna partija je i dalje najveća u Evropi", počeo je Vučić.

Vučić kaže da se Srbija nije saglasila sa dva albanska predstavnika. Predsjednik je istakao da nije bio srećan zbog onoga što je čuo o BiH. Nikada nije primjetio tolike razlike u govorima predstavnika tri naroda u BiH.

"Ni u čemu se nismo saglasili sa oba albanska predstavnika. Najupečatljivije je što nisam bio srećan onim što sam čuo od bosanskih predstavnika. Ne možemo da računamo na apsolutno bezbjedno i sigurno okruženje. Razlike između tri naroda nikada nisu bile izraženije".

Problemi u BiH

Vučić je istakao da nije bio srećan zbog onoga što je čuo o BiH i da nikada nije primetio tolike razlike u govorima predstavnika tri naroda u BiH.

"Na Samitu sam saznao da je slovenačka delegacija predložila da do 2030. sve zemlje Zapadnog Balkana budu primljene u EU. Mislim da to neće biti prihvaćeno. Ima više zemalja, ali tri snažne su baš protiv toga. Nemam iluzija po pitanju brzog ulaska u EU. Za nas je važno da budemo na evropskom putu. 62 odsto naše trgovine je sa njima, 67 odsto izvoza... Mi moramo da vodimo računa o sebi", kazao je Vučić.

(b92 Foto: screenshot pink tv)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

4008

05.10.2021 21:41

Poštovani predsjedniče Vučiću, u BiH nemaju narodi sve veći stepen neslaganja, već ključni pojedinci u vlasti poput Dodika, čovića i Izedbegovića. Svim narodima u BiH bića najveća pomoć, ako se pomogme da se stvori fer izborni ambijent i da narod smijene svetrojicu.

ODGOVORITE
Name

Ne rise ševi ješćešpo to!

06.10.2021 09:37

Nije tacno narodi nisu u dobrim odnosima i nikada vise nece biti. Bilo ko da pobijedi stanje ce ostati nepromijenjeno. Nikada vise zajedno samo jedni pored drugih pa i ako budemo u istoj drzavi granice ce se znati, kao tecimo u Mostaru ili između dva sarajeva istocnog Srpskog i bliskoistocnog Bosnjackog.

Name

Re ne rise

06.10.2021 09:59

Takvi kao ti su problem danasnjice i buducnosti.

Name

Dzo!

05.10.2021 21:57

A ja mislim da si upravo bio jako srecan kad si to cuo, sjeti se samo koliko si ulozio u pomahnitalog Dodika da siri mrznju po Bosni i okolo a danas isto tako primio na savjet drugog rusitelja Bosne Covica, pa se sad kao cudis. Kako si posijao...samo sto se bojim da cemo mi gradjani BiH da ispastamo vase bolesne namjere..!!!

ODGOVORITE
Name

senberac

06.10.2021 04:32

Vucic najbolji i najposteniji politicar regijona i evrope svijeta nekaga gospod pozivi i sacuva srbiji i srbima.

ODGOVORITE