Козарска Дубица: Грађани се жале на "Комуналац"

Дубичко предузеће „Комуналац“ већ дуже вријеме одлаже комунални отпад поред ријеке Уне, спаљује га и затрпава радним машинама. 

Република Српска 03.10.2021 | 16:42
Козарска Дубица: Грађани се жале на "Комуналац"

Мјештани околних села око Козарске Дубице примијетили су да камиони довозе комунални отпад у зону Парка природе. Ни бројне петиције, жалбе и вапаји, нису уродили плодом. 

Због изградње дивље депоније на локацији Пајина рампа, на самој обали ријеке Уне, из општинског одбора СДС Козарска Дубица најављују и кривичне пријаве против одговорних.

„Покренућемо неке радње по питању пријава јер је то организовано дјело. Угрожена је ријека Уна, али и наша будућност. Сав нерад и лоше функционисање Комуналаца које смо имали љетос прилику да видимо. Два мјесеца је нередован био одвоз смећа“, каже Никола Злојутро, в.д. предсједника ОО СДС Козарска Дубица.

Злојутро истиче да је формирањем дивље депоније на мање од 100 метара од ријеке, угрожена природа, али и будућност свих становника ове локалне заједнице.

Мјештанин Жељко Бера каже да им осим дивље депоније, проблеме ствара и градска депонија смећа која се налази на стотињак метара од његове куће.

Током љетних мјесеци, велика је најезда змија које прате глодаре и највећа су пријетња дјеци која се играју у дворишту.

Наши саговорници истичу да у Дубици влада општи хаос у вези са одлагањем комуналног отпада, што потврђује и формирање дивље депоније на обалама ријеке Уне. Грађани нису задовољни радом комуналног предузећа.

Директор Комуналног предузећа Комуналац а.д. Козарска Дубица Игор Савковић, који је кадар СНСД-а, јавио се на наш позив и рекао да је на „хитном“ састанку у Бања Луци. На наше наредне позиве више није одговарао, као ни на упит којег смо упутили на званичну мејл адресу.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Дудуце

03.10.2021 14:53

Село гори а баба се цесља. МонгоСлав.Јана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле Пд

03.10.2021 15:22

На сцени је систематско уништавање 'Комуналца'. Предузеће треба уништити да би дошао тајкун и купио га за багателу. И врапци на грани знају да су дуговања 'Комуналца' милионска. На жалост и потраживања су милионска, и то и на тај начин буквално сваким даном, хиљаде КМ потраживања застаријева. Исто тако познато је да се многобројним партијски оданим, сугерише да не плаћају рачуне, што је тачно. Садашњи директор Игор Савковић, тек нема појма ни о чему.. тешко становницима Козарске Дубице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко Јосик

03.10.2021 19:11

Срамота је ста се ради, Дубицом владају смецари

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

03.10.2021 19:13

ТРЕБА СВЕ ИХ ПРОЦЕСУИРАТИ. ЈА ИМАМ ПЛАЦ ПОРЕД УНЕ И ПРОЛАЗИМ ЦЕСТО ПОРЕД ТЕ ДЕПОНИЈЕ ТО КОМУНАЛЦЕВИ КАМИЈОНУИ ВЕЦ ГОДИНАМА ВОЗЕ А БАГЕР ЗАТРПАВА! МОРА СЕ ТО СВЕ ОДВЕСТИ ОДАТЛЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зовите Будалетица

03.10.2021 19:21

Није ни цудо кад су им директори један за другим неспособњаковици. Цуо сам од ових из НП Козара:)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пази сад

03.10.2021 19:31

Колико сутра це у медијима да се појави некакав дубицки Владо Дјајиц и саопстице нам да то није опасни отпад вец храна за рибе и јос це саопстити да Дубица има најмодернију депонију у европи,а да опозиција на овај нацин скреце пазњу на себе и угрозава Републику Српску јос једном слузеци политицком Сарајеву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Екоцид

03.10.2021 19:34

Па ви из западних крајева се борите против Трговске Горе а одлазете комунални отпад на обалу ријеке. Који сте ви кловнови?! Треба фино да упутите извињење насим добрим сусједима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мишо

03.10.2021 22:20

Раденко Рељић је покрао дом здравља, па онда општину а ево сада и комуналац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

04.10.2021 08:14

Заборавио си да је Комуналац уништио Бањчев кадар који је сад на челу Националног парка Козара.

Name

Перо

03.10.2021 22:23

Народ у Дубици је огорчен на Рељића. Рељић мора у затвор па да за начелника дође Ранкица Марељ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеги

04.10.2021 08:20

Много их је који би морали у затвор и прије Рељића. А Ранкица, иначе одувијек убијеђени социјалиста, је од Додика уцијењена да мора преузети СНСД у Дубици!!! Кад се сукоби у СНСД - у у Дубици стишају сама ће напустити политику јер тај терет не може носити. Ни на који начин...