Kozarska Dubica: Građani se žale na "Komunalac"

Dubičko preduzeće „Komunalac“ već duže vrijeme odlaže komunalni otpad pored rijeke Une, spaljuje ga i zatrpava radnim mašinama. 

Republika Srpska 03.10.2021 | 16:42
Kozarska Dubica: Građani se žale na "Komunalac"

Mještani okolnih sela oko Kozarske Dubice primijetili su da kamioni dovoze komunalni otpad u zonu Parka prirode. Ni brojne peticije, žalbe i vapaji, nisu urodili plodom. 

Zbog izgradnje divlje deponije na lokaciji Pajina rampa, na samoj obali rijeke Une, iz opštinskog odbora SDS Kozarska Dubica najavljuju i krivične prijave protiv odgovornih.

„Pokrenućemo neke radnje po pitanju prijava jer je to organizovano djelo. Ugrožena je rijeka Una, ali i naša budućnost. Sav nerad i loše funkcionisanje Komunalaca koje smo imali ljetos priliku da vidimo. Dva mjeseca je neredovan bio odvoz smeća“, kaže Nikola Zlojutro, v.d. predsjednika OO SDS Kozarska Dubica.

Zlojutro ističe da je formiranjem divlje deponije na manje od 100 metara od rijeke, ugrožena priroda, ali i budućnost svih stanovnika ove lokalne zajednice.

Mještanin Željko Bera kaže da im osim divlje deponije, probleme stvara i gradska deponija smeća koja se nalazi na stotinjak metara od njegove kuće.

Tokom ljetnih mjeseci, velika je najezda zmija koje prate glodare i najveća su prijetnja djeci koja se igraju u dvorištu.

Naši sagovornici ističu da u Dubici vlada opšti haos u vezi sa odlaganjem komunalnog otpada, što potvrđuje i formiranje divlje deponije na obalama rijeke Une. Građani nisu zadovoljni radom komunalnog preduzeća.

Direktor Komunalnog preduzeća Komunalac a.d. Kozarska Dubica Igor Savković, koji je kadar SNSD-a, javio se na naš poziv i rekao da je na „hitnom“ sastanku u Banja Luci. Na naše naredne pozive više nije odgovarao, kao ni na upit kojeg smo uputili na zvaničnu mejl adresu.

(BN)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Duduce

03.10.2021 14:53

Selo gori a baba se ceslja. MongoSlav.Jana.

ODGOVORITE
Name

Mile Pd

03.10.2021 15:22

Na sceni je sistematsko uništavanje 'Komunalca'. Preduzeće treba uništiti da bi došao tajkun i kupio ga za bagatelu. I vrapci na grani znaju da su dugovanja 'Komunalca' milionska. Na žalost i potraživanja su milionska, i to i na taj način bukvalno svakim danom, hiljade KM potraživanja zastarijeva. Isto tako poznato je da se mnogobrojnim partijski odanim, sugeriše da ne plaćaju račune, što je tačno. Sadašnji direktor Igor Savković, tek nema pojma ni o čemu.. teško stanovnicima Kozarske Dubice

ODGOVORITE
Name

Mirko Josik

03.10.2021 19:11

Sramota je sta se radi, Dubicom vladaju smecari

ODGOVORITE
Name

Mile

03.10.2021 19:13

TREBA SVE IH PROCESUIRATI. JA IMAM PLAC PORED UNE I PROLAZIM CESTO PORED TE DEPONIJE TO KOMUNALCEVI KAMIJONUI VEC GODINAMA VOZE A BAGER ZATRPAVA! MORA SE TO SVE ODVESTI ODATLE

ODGOVORITE
Name

Zovite Budaletica

03.10.2021 19:21

Nije ni cudo kad su im direktori jedan za drugim nesposobnjakovici. Cuo sam od ovih iz NP Kozara:)

ODGOVORITE
Name

Pazi sad

03.10.2021 19:31

Koliko sutra ce u medijima da se pojavi nekakav dubicki Vlado Djajic i saopstice nam da to nije opasni otpad vec hrana za ribe i jos ce saopstiti da Dubica ima najmoderniju deponiju u evropi,a da opozicija na ovaj nacin skrece paznju na sebe i ugrozava Republiku Srpsku jos jednom sluzeci politickom Sarajevu.

ODGOVORITE
Name

Ekocid

03.10.2021 19:34

Pa vi iz zapadnih krajeva se borite protiv Trgovske Gore a odlazete komunalni otpad na obalu rijeke. Koji ste vi klovnovi?! Treba fino da uputite izvinjenje nasim dobrim susjedima.

ODGOVORITE
Name

Mišo

03.10.2021 22:20

Radenko Reljić je pokrao dom zdravlja, pa onda opštinu a evo sada i komunalac.

ODGOVORITE
Name

Crni

04.10.2021 08:14

Zaboravio si da je Komunalac uništio Banjčev kadar koji je sad na čelu Nacionalnog parka Kozara.

Name

Pero

03.10.2021 22:23

Narod u Dubici je ogorčen na Reljića. Reljić mora u zatvor pa da za načelnika dođe Rankica Marelj.

ODGOVORITE
Name

Pegi

04.10.2021 08:20

Mnogo ih je koji bi morali u zatvor i prije Reljića. A Rankica, inače oduvijek ubijeđeni socijalista, je od Dodika ucijenjena da mora preuzeti SNSD u Dubici!!! Kad se sukobi u SNSD - u u Dubici stišaju sama će napustiti politiku jer taj teret ne može nositi. Ni na koji način...