Трагедија: Возач погинуо у судару воза и аутомобила

Возач аутомобила погинуо је јутрос када је теретни воз налетио на његово возило на путном прелазу између станица Присоје - Укрина према манастиру Ступље, саопштено је из "Жељезница Републике Српске" /ЖРС/.

Република Српска 03.10.2021 | 10:59
Трагедија: Возач погинуо у судару воза и аутомобила

Несрећа се догодила око 8.00 часова, а на путничко возило налетио је теретни воз који је саобраћао на релацији Добој - Омарска.

Машиновођа је увидјевши возило давао звучне сигнале упозорења, али се трагедија није могла избјећи, јер је возило остало на путном прелазу, наводе из ЖРС.

Овај путни прелаз осигуран је троуглом прегледности и "Андрејевим крстом".

На мјесту несреће налазе се екипе Хитне помоћи, ватрогасци, припадници Министарства унутрашњих послова, јавни тужилац, републички инспектор и чланови Комисије за ванредне догађаје ЖРС.

У току је увиђај, а путници из путничких возова Добој - Бањалука и Бањалука - Добој на своја одредишта биће превезени организованим комби превозом ЖРС.

"Жељезнице Републике Српске изражавају дубоко жаљење због трагедије која се догодила и породици настрадалог упућују искрено саучешће", истиче се у саопштењу.

Из ЖРС-а апелују на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајну сигнализацију и буду опрезни при преласку преко пруге.

"Обавезно је да се зауставе испред путног прелаза, како бисмо избјегли трагедије због којих искрено жалимо", додају у Служби за информисање ЖРС-а. 

(Срна/ фото: Илустрација)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Митар

03.10.2021 09:52

Све се уротили против човјека корона разне афере политичари па чак и природа али ваљда нисмо боље ни заслузили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миљевиц М.

03.10.2021 11:24

У последњих десет година када АБС РС, Мин. саобраћаја, МУП РС и АМС праве тзв. "превентиве кампање" чији је циљ већа безбедност учесника у саобраћају догађају се саобраћајне незгоде са погинулим лицима из категорије према којој је кампања усмјерена, било да се ради о пешацима, бициклистима, мотосиклистима,... Тренутно је актуелна кампања усмјерена на прелазе пута преко зељ. пруге...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

03.10.2021 11:45

Још рампу не постављају ту су и пре људи гинули

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖРС

03.10.2021 12:27

Колико су покрали могли су све прелазе осигурати са браником ... .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мед.радник

03.10.2021 14:54

Могли су поставити бранике које би такви као ти прелазили и кад су спуштани,како би показали како су дрчни и луди. А кад не успију побјећи испред воза,онда опет неко други крив.