Tragedija: Vozač poginuo u sudaru voza i automobila

Vozač automobila poginuo je jutros kada je teretni voz naletio na njegovo vozilo na putnom prelazu između stanica Prisoje - Ukrina prema manastiru Stuplje, saopšteno je iz "Željeznica Republike Srpske" /ŽRS/.

Republika Srpska 03.10.2021 | 10:59
Tragedija: Vozač poginuo u sudaru voza i automobila

Nesreća se dogodila oko 8.00 časova, a na putničko vozilo naletio je teretni voz koji je saobraćao na relaciji Doboj - Omarska.

Mašinovođa je uvidjevši vozilo davao zvučne signale upozorenja, ali se tragedija nije mogla izbjeći, jer je vozilo ostalo na putnom prelazu, navode iz ŽRS.

Ovaj putni prelaz osiguran je trouglom preglednosti i "Andrejevim krstom".

Na mjestu nesreće nalaze se ekipe Hitne pomoći, vatrogasci, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, javni tužilac, republički inspektor i članovi Кomisije za vanredne događaje ŽRS.

U toku je uviđaj, a putnici iz putničkih vozova Doboj - Banjaluka i Banjaluka - Doboj na svoja odredišta biće prevezeni organizovanim kombi prevozom ŽRS.

"Željeznice Republike Srpske izražavaju duboko žaljenje zbog tragedije koja se dogodila i porodici nastradalog upućuju iskreno saučešće", ističe se u saopštenju.

Iz ŽRS-a apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu signalizaciju i budu oprezni pri prelasku preko pruge.

"Obavezno je da se zaustave ispred putnog prelaza, kako bismo izbjegli tragedije zbog kojih iskreno žalimo", dodaju u Službi za informisanje ŽRS-a. 

(Srna/ foto: Ilustracija)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mitar

03.10.2021 09:52

Sve se urotili protiv čovjeka korona razne afere političari pa čak i priroda ali valjda nismo bolje ni zasluzili

ODGOVORITE
Name

Miljevic M.

03.10.2021 11:24

U poslednjih deset godina kada ABS RS, Min. saobraćaja, MUP RS i AMS prave tzv. "preventive kampanje" čiji je cilj veća bezbednost učesnika u saobraćaju događaju se saobraćajne nezgode sa poginulim licima iz kategorije prema kojoj je kampanja usmjerena, bilo da se radi o pešacima, biciklistima, motosiklistima,... Trenutno je aktuelna kampanja usmjerena na prelaze puta preko zelj. pruge...

ODGOVORITE
Name

Xx

03.10.2021 11:45

Još rampu ne postavljaju tu su i pre ljudi ginuli

ODGOVORITE
Name

ŽRS

03.10.2021 12:27

Koliko su pokrali mogli su sve prelaze osigurati sa branikom ... .

ODGOVORITE
Name

Med.radnik

03.10.2021 14:54

Mogli su postaviti branike koje bi takvi kao ti prelazili i kad su spuštani,kako bi pokazali kako su drčni i ludi. A kad ne uspiju pobjeći ispred voza,onda opet neko drugi kriv.