Ко је и како вршио притисак на Тужилаштво и полицију у дану хапшења у Бањалуци?

15.09.: Ходограм Удара Додика и Стевандића на институције РС како би покушали спријечити хапшење криминалаца Дубравца, Зељковића, Бојића и Марковића; Одговор на Додикове и Стевандићеве пријетње

Република Српска 19.09.2021 | 17:24
Ко је и како вршио притисак на Тужилаштво и полицију у дану хапшења у Бањалуци?

1.

Милорад Додик и његов коалициони скот Ненад Стевандић покушали су, 15.09. о.г., на све начине спријечити извршење налога Миодрага Бајића, шефа Посебног одјељења Републичког тужилаштва, за хапшење Бранислава Зељковића, директора Института за јавно здравље РС, Драгана Дубравца, власника фирме “Промедиа”, Славка Бојића, власника фирме “Процонтрол” и власника фирме “Травел 4 Фун” Саше Марковића.

2.

Одмах након што је сазнао за налог за хапшење, Скот Стевандић је, у раним јутарњим часовима, позвао Антона Касиповића, министра правде и заједно са њим отишао код Милорада Додика са захтјевом да се Бајићева акција обустави.

3.

Додик је, након што је сазнао да двојицу његових великих пљачкаша, Драгана Дубравца и Славка Бојића, Бајић намјерава ухапсити, одмах прихватио Стевандићев захтјев, који је подржао и Касиповић.

4.

Услиједили су позиви Специјалном тужиоцу Бајићу, гарнирани пријетњама велике дисперзије, али Бајић је остао дољедан и одговорио им да се акција мора спровести.

5.

Бајића су, очекивано, оптужили да ради за “страни фактор”, што је јефтина, излизана мантра тих антинародних шефова Црвеног Црвљивог Режима, након чега је Додик позвао на састанак Драгана Лукача, министра унутрашњих послова и директора Полиције Синишу Кострешевића.

6.

На састанку са њима поново су услиједили захтјеви Додика, Стевандића и Касиповића да МУП РС не поступи по Бајићевој наредби, што је Лукач одбио.

7.

Нико од њих до тог јутра, 15.09., није знао да Бајић има намјеру да похапси ноторне криминалце, иако су знали да се документација из Института и криминалних фирми изузима и да истрага траје.

8.

Лукач је одбио захтјеве Додика и Стевандића, након чега је лично Додик позвао Младена Марића, начелника Управе за борбу против организованог криминала и жестоко га напао што поступа по налогу Бајића.

9.

Марић је саопштио да он није ни за шта крив, а Лукач је додатно нагласио да МУП РС не може одбити наредбу Посебног одјељења.

10.

Важно је знати да је Бајић комполетном врху МУП-а нагласио да ће, уколико до хапшења не дође, све њих сматрати одговорним. И оптужити их званично!

11.

Упркос притиску, са свим елементима хорор пријетњи, Бајић је отпочео акцију хапшења, а Додик и Стевандић су и током саме акције звали небројено пута, али Бајић им се више није јављао.

12.

Стевандић, који је инспиратор и организатор свих пљачки преко Зељковића, престравио се за своју слободу и начинио кобну грешку - организовао је бјекство директора Института у Београд. Чак му је нашао и љекара да га “прегледа”.

13.

О томе да је он организатор бјекства постоје свједоци и чврсти докази тако да би Бајић требало да против њега спроведе истрагу о саучесништву у прикривању тешких криминалних радњи. Посебно због тога што је Зељковића из Бограда, 15.09., довезао са собом у службеном аутомобилу Народне скупштине РС, а директор Института је ухапшен на граничном прелазу.

14.

Након хапшења четворице криминалаца, кренула је Додикова и Стевандићева харанга на Посебно одјељење, све са мизерним позивањем на “Српско јединство”.

“Српско јединство” са тешким криминалцимам и наркодилерима својствено је Додику и Стевандићу, а њихов напад на институције РС, што јесте Посебно одјељење, свједочи да су они најобичнији пљачкаши, тешко корумпирани потрошени политичари и да им је циљ поништење ентитета како би покушали сакрити бројна недјела која су починили - од енормних пљачки до заштите убица и прикривања убистава. 

15.

Додиков и Стевандићев напад на институције Републике Српске потпуно их је оголио и показао о каквим Џелатима народа се ради и, наравно, да је сва њихова прича о “заштити Републике Српске” само заштита опљачканог и отетог од народа. А ријеч је о милијардама. И спремни су наредити и убиства да би заштитили отето.

16.

Поништење Републике Српске је већ поодмакло, што и јесте главни Додиков циљ, јер и он и Стевандић су тек експозитуре токсичних организација изван БиХ чији је циљ нестанак ентитета. О томе ћу детаљно писати у времену које је пред нама.

Након што нису успјели спријечлити хапшење, преко Касиповића, али и лично, су напали на Окружни суд, али су и ту поломили зубе.

17.

Посебно је одвратно хистеричан био (и још увијек је) Скот Стевандић, који се толико уплашио да је већ два дана у једној страној држави; Одакле покушава издејствовати пуштање ухапшених на слободу и заштити себе од истрага; Тешко да ће му то поћи за руком.

18.

Најслабија карика до сада, након одређивања притвора четворки тешких злочинаца, је Саша Марковић, надобудни пљачкаш, чију је ароганцију и бахатост нулирала затворска ћелија. 

Марковић већ други дан не престаје да плаче у притворској јединици, а смијао се и уживао док су обољели од вируса умирали, а он, заједно са Стевандићем, Зељковићем и Дубравцем, под Додиковим високим покровитељством, пљачкао. (наставиће се)

П.С. Одговор на пријетње Додика и Стевандића

Додик и Стевандић, преко мреже криминалаца, наркодилера и убица, ми, готово, свакодневно упућују пријетње. Тек понеку објавим, спорта ради. Уопште се не жалим нити од било кога тражим да ме заштити. Још мање их се плашим. 

Заштитићу се сам на једини могући начин који имам - објављивањем чињеница о тешким криминалним радњама Додика и појединих припадника његове породице, као и свег зла које је починио Стевандић. И, наравно, њихови саучесници, посебно они из полиције који директно раде за НаркоКланове. Између осталих и за онај који води Жељко Радовановић Кречо из Бијељине који је осуђен на петнаест година затвора у Србији, али није одлежао ни дана.

Заједно са њим пресуђен је и његов сарадник Игор Ранковић на 7,5 година затвора; Он је одлежао своје, али се, након издржавања затворске казне поново вратио старим пословима.

Ранковић је припадник међународне криминалне групе Жељка Радовановића Крече и Љубана Ећима која је ухапшена 2008. године, а Ећим тада није оптужен за наркотике, већ за нелегално посједовање оружја.

Ранковић је запослен и у ТРБ “Братунац” чији је власник Славен Ристић, криминалац који се, осим пљачке буџета РС, трговине оружјем, бави и свим другим злочинима, међу којима су и опијати.

Додикове пријетње које ми упућује испод радара, а не као Миле Трофртаљка, о чему сам објавио причицу, управо долазе од ове групе, али то је узалудан посао у шта ће се ускоро и он лично, као и његови мафијаши увјерити!

Аутор: Слободан Васковић

Коментари / 50

Оставите коментар
Name

Е

19.09.2021 15:44

1, 2, 3 знам ко је, то не читам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

19.09.2021 18:37

Госп. Васковићу, Жив и здрав нам био? Надам се да ће ускоро доћи дан да се ријешимо ових криминалаца на власти. Људи као ти требају да буду на челним позицијама јавног сервиса. Само напријед и чувај се, јер криминалци не воле кад их неко разоткрива, па су у стању свашта урадити како би се заштитили.

Name

Ана

19.09.2021 19:11

Додик бих све афере сакрио и сто висе гледао да опљацка ову дрзаву и овај народ јер он је нецовјек ван сви људски особина.Додик ода по скуповима и лазе људе само дабих добио гласове на изборима.ко њему вјерује тај је пропо као нико.

Name

Ре Ацо

19.09.2021 19:36

Ма Васке је наш цар! Он и Вукан - наклон до пода! ???

Name

Е мој Васковицу

19.09.2021 20:51

Могу ли да те питам а ти одговори??!! Како мислис да је акцију водио Бајиц?? Ти знас да је то немогуце , да је УКП укљуцен око овога вец пола године. Ово није Бајиц смислио него је све припремио и обрадио УКП и оредао у тузиластво. Тузиластво нема појма ста се десило да им нису доставили све то, то знас и ти али писес неистине. Ста има Додик звати Костресевица и Лукаца, опет лазес. Костресевиц је и ово одрадио професионално а Додик је вјероватно све знао. Овдје је упитању само гузица од Стевандица а Додика бас брига за њим а и не треба да га је

Name

Михајло

20.09.2021 05:53

Људи моји ово је заиста болесно друство, дотакли смо дно дна.

Name

Ре Е

20.09.2021 08:32

води се истрага и у РАК, на који нацин су одузели фреквенције БН каналу, Милиновиц и Нинковиц

Name

Чудо невиђено

19.09.2021 15:47

Феноменалан потез господина Бајића али невјероватан.Мора да је неко стварно јак стао иза њега кад се усудио ове похапсити.Интересантно да ови ни на суду никог нису успјели уплашити!?Да ниси почели дувати неки нпви вјетрови?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.09.2021 17:00

Бајиц ради како му се казе. Моземо нагађати кога сада слуша.

Name

Ја

19.09.2021 17:18

А ја управо мислим да му је Додик дао зелено светло за ову акцију. Хоће да се ријеси Стевандића и његових.

Name

КРЛЕ

19.09.2021 15:49

Пуна подршка овоме што радите. Сав честити, нормални и правдољубиви народ је уз Вас. Молим Вас да се чувате, ови су показали да су на све спремни. Живим за дан када ће се покренути, између осталог, и злоупотреба хеликоптера у приватне сврхе од стране самозваног власника РС- е, тзв. Малог Баје, који је јуче, на приватно весеље на Сокоцу, долетио нашим хеликоптером и о нашем трошку! Страхота једна шта раде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СА

19.09.2021 19:10

И повео синчића

Name

Рововски војник

19.09.2021 16:03

Ма браво Васке, то треба народу да широм отворених очију види ко нам ради о глави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

19.09.2021 16:08

Колико је медицинских радника смртно страдало или обољело тако да им је здравље нарусено неповратно мислеци да носе "панцир", а у ствари носе обицну "косуљу". Ово је питање свих питања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

19.09.2021 16:09

Е мој Слобадане, да се Како ослободити ових крпеља…. Зив и здрав био и Цувај се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

19.09.2021 16:12

Теза из текста је најлогичнија. Ако се допусти крај РС је близу уз опет жртве невиних и сиромашних грађана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

19.09.2021 16:13

ОДМАХ ХАПСИТИ И СВЕ ОНЕ КОЈИ УЦЈЕЊУЈУ И ВРШЕ ПРИТИСАК НА ИНСТИТУЦИЈЕ... ОЧИГЛЕДНО ЈЕ ДА СЕ БОЈЕ ДА ОЗБИЉНИЈЕ ИСТРАГЕ ДОЛАЗЕ И ДО ЊИХ. ВИШЕ НЕГО ЈАСНО. АВАКА ЧАСТ СЛУЖБЕНИМ ЛИЦОМА КОЈИ ХРАБРО ОДОЛИЈЕВАЈУ ПРИТИСЦИМА ОВИМ КРИМИНАЛЦИМА, БАНДИТОМА И ЖАФИЈАШИМА КОЈИ СЕ САКРИВАЈУ ИЗА ПОЛИТИКА.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

19.09.2021 16:17

Браво само напријед

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вукан

19.09.2021 16:18

Алал ти вјера на храбристи да се суприставис овим кримосима,али ипак припази,ови су спремни на све.Зив и здрав ти био.16

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новица

19.09.2021 17:04

Зна ли се гдје је збрисао онај вепар скот?

Name

Адмирал Видовиц

19.09.2021 20:52

Венеција

Name

Ми6

19.09.2021 20:54

Не треба се пласити ницега јер паметни људи знају да објављује лази и неистине. Није ово вријеме СДС-а када је убијено пар новинара и телевизијских водитеља и директора нпр осигурања. Ми то не заборављамо!!

Name

Како

19.09.2021 16:29

Притисак. Вода се слабо мозе притиснути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Револт

19.09.2021 16:37

Истина зива, требали би до краја просирити истрагу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

19.09.2021 16:39

Ко други до Милокрад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

19.09.2021 16:40

Оцели бити среце да се неко надје даа заустави мафију моја цеститка Лукацу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Риле

19.09.2021 17:17

Васке свака теби цаст али чувај се. Банда је спремна на све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Онда

19.09.2021 17:34

Овде се нема шта више чекати , то и мала дјеца знају да је екипа спремна уништити и републику и читав народ , ради очувања отетог и опљачканог , дакле мора се ићи директно на сами врх пирамиде , јер они нису ни стварали републику , а народ нека пусте на миру .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саки

19.09.2021 17:53

Нешто се позитивно почело дешавати,нови високи представник Шмит је изјавио да ће приоритет његовог рада бити владавина права,изгледа да ће управо он доћи главе овим мафијашима што је Васковић набројао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

19.09.2021 17:55

Велика подршка за Бајића! Коначно да неко по закону ради! Браво Бајићу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рр

19.09.2021 19:18

Браво Бајицу! Цеститке од народа!

Name

Бобан

19.09.2021 18:27

Нема ниста док додик и стевандиц и има њи јос много ту стосу повезани са пљацком небуду иза ресетака и неодузмеимсе сва имовина стоје пљацком стецена

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјуро

19.09.2021 18:50

Ово је све бурле изрезирао да би Смидт помислио да у РС функционису правосудни органи!! Али видјет це мо ако Смидт нареди да тузиластво расвјетли давидово убиство и многа друга !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

19.09.2021 18:57

Ако сам добро разумио, и над попом има поп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

19.09.2021 19:04

Подршка за Бајића и Лукача, није им били лако супротставити се али су наговјестили трачак наде напаћеном и осиромашном народу.. Остаје нада да це издрзати до краја и да це једном неко одговарати за крађу невиђених размјера... Иако са доста закасњења јер доста тих криминалаца узива у богатству којег су стекли на такав начин Шкрбиц, Кљајчин и многи други

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поповић

19.09.2021 19:14

Ако и ово прође, тресла се гора родио се миш, онда нам РС и не треба, препишите је Додику? Живио Бајићу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пољопривредник Семберија

19.09.2021 19:15

Циталац. Веруј ста ме брига ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

19.09.2021 19:29

Свак цаст Бајицу, конацно и он поцео несто да ради!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Персон

19.09.2021 19:33

ВЕЕЕЕЛИКА ПОДРШКА ЗА БАЈИЋА,НЕ ДАЈ СЕ ЦАРЕ И НЕ БОЈ СЕ ТИХ МИШЕВА...НИЧИЈА НИЈЕ ДО ЗОРЕ СЈАЛА,ТАКОЂЕ ПОДРШКА И ЗА СУДИЈУ ЈУКИЋА,БРАВО ЉУДИ КАПА ДОЛЕ...!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миромо

19.09.2021 20:08

СНСД и секта ко има други глупост је и питати кад се зна криминалци и рушиоци Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

19.09.2021 20:17

Ово је Додикова игранка.Стевандић је од Додика добио шесто хиљада марака да изда СДС,а овај сада мора да му врати десет пута више ако мисли остати са њим. Врати коко што си позобала,иначе у опозицију. А какви су ови не би ме чудили да га приме назад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

19.09.2021 20:56

Тај Додик не само да је веома штетан по РС већ даноноћно производи нове штеточине и кримосе! Ипак ћемо нестати кад њега 20 г. бирамо, нисмо нормални!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

19.09.2021 20:58

Васковићу ИНСТИТУЦИЈО! Само јако, удри аждају у чело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан БЛ

19.09.2021 22:47

Ово је циста игра додикова да се показе како је полиција и правосудје независно.јесте али замало,игра додика и лукаца ,ово је припрема за изборе. Једноставно склонице он ових 5,6 криминалаца за мале паре , то је ниста наспрем ста он сам ради и његови потомци. Пазите сада за 2 ,3 мјесеца кад ове осуде како це додик давати изјаве ,како нико није недодирљив. Игранке су поцеле за изборе ,па се цисти ових које је вец истросио. Истина је....!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

УСА

20.09.2021 05:17

Стевандић је купио 6 салонских станова у Београду, сваки преко 120 м2, а све у центру око Кнез Михаилове и Змај Јовине улице, те на Теразијама. Купио је 4 пословна простора у Новом Саду, од Галенса, сваки је преко 280 м2, а највећи је 684 м2. Све то је одрадио преко адвокатске канцеларије Поповић у Бгд. а човјек је родом из Бијељине. Није тешко провјерити да је преко фирме Ремаx у Бечу, купио стан од 150 м2, у Сингерстрассе 18, на другом спрату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре УСА

20.09.2021 06:54

Све тачно и Стевандић мисли да ће му то проћи , неће Стевандићу све ће ти бити одузето а ти ћеш Стевандићу на доживотну робију , јебо ли те Додик

Name

Има јос

20.09.2021 06:06

Господине Васковицу,све сто сте написли је тацно,но има у овом ланцу помагаца који су цинили реализацију.То су: Наталија Тривиц, Срдјан Рајцевиц, Радослав Гајанин, Дјордје Маркиз, Гордана Лонцар, .... .

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааааа

20.09.2021 06:14

Свака част Бајићу,све хапси тако и треба,нек виде да не могу докле хоће,ријешио си нас ауто мафије и њих ћеш се ријешити,клупко се одмотава,готови су,нема адвоката који их на поштен начин може одбранити од њиховог дугогодишњег криминала који је пустио коријење кроз све институције,жив био..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

20.09.2021 06:26

Код Милорада мозес бити у коалици само ако си ЛОПОВ а да те он контролисе а ако не онда прдекана тацка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српска слога

20.09.2021 06:43

Браво за Бајића и Лукача, очигледно Лукач има петљу као и увјек.

ОДГОВОРИТЕ