Србија изручила Дарка Елеза Босни и Херцеговини (ВИДЕО)

Изручење Елеза је реализовано на Међународном аеродрому Сарајево на којем је био велики број полицајаца.

Босна и Херцеговина 03.03.2021 | 17:28
Србија изручила Дарка Елеза Босни и Херцеговини (ВИДЕО)

- Дарко Елез, који је ухапшен крајем прошле године, изручен је данас Босни и Херцеговини, преноси "Глас Српске".

Изручење Елеза је реализовано на Међународном аеродрому Сарајево на којем је био велики број полицајаца.

Елез ће, према ријечима његовог адвоката Душка Томића, данас бити смјештен у просторијама Суда БиХ гдје ће сутра бити одржано рочиште на којем ће се разматрати приједлог Тужилаштва БиХ у којем се тражи 30-дневни притвор.

Одлуку о изручењу донијело је Посебно одјељење Вишег суда у Београду а потврдило ју је Министарство правде Србије.Елез је ухапшен 21. децембра прошле године у

Београду по међународној потјерници Интерпола Сарајево. Иначе, има држављанства БиХ и Србије, а према потјерници коју је за њим издало Тужилаштво БиХ терети се за два убиства и неколико покушаја убистава на подручу Републике Српске и ФБиХ.

Тужилаштво БиХ је након хапшења Елеза у Београду тражило његово изручење на основу потврђене оптужнице у предмету познатом као "Лутка", као и ради истраге коју заједно проводи с Министарством унутрашњих послова Републике Српске и са партнерским институцијама региона.

Та истрага се односи на тешка кривична дјела почињена на подручју БиХ, међу којима су убиства почињена методама мафијашких ликвидација 2018. и 2019. године, затим планирања и покушаја убистава на подручју Источног Сарајева и Бијељине, те изнуда, застрашивања и других кривичних дјела на штету оштећених особа са подручја Босне и Херцеговине.

Осим тога, Суд је одбио жалбу Елезовог адвоката и потврдио рјешење Вишег суда у Београду из јануара којим је утврђено да су испуњени услови за његово изручење због низа тешких кривичних дјела организованог криминала извршених 2015., 2017., 2018. и 2019. године.

Елез се налазио у екстрадиционом притвору од хапшења у децембру у Београду, гдје живи и ради дужи низ година, након што је у Србији издржао казну од девет година затвора, на коју је био осуђен као организатор криминалне групе која је 2009. на територији Србије и Босне и Херцеговине трговала дрогом, вршила изнуде и чинила друга кривична дјела.

(БН/Независне)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Логикс

03.03.2021 17:54

Ако је радио за некога из власти дрзаве ето њега на слободу цим прије .нас судство је у томе потанко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А циркуса

03.03.2021 20:15

Која пропаганда , који трошкови , које изгубљено вријеме , које беспотребно замарање грађана , ради једног обичног криминалца . Као да је , у најмању руку ухапшен предсједник једне моћне државе . Па то им је посао да хапсе криминалце , а због чега оволико снимање и оволики број аута , због једне особе , смијешно .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.03.2021 07:42

Па да тренијају људи.

Name

Тртмрт

04.03.2021 03:46

Примјенити исте методе на њему које ин и слични мајмуни примјењују на другима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Воxпопули

04.03.2021 06:47

Овај опасно и страсно изгледа и на слици,па није ни чудо што га оволики прате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кмкок

04.03.2021 07:00

Врло занимљив профил људи долази хеликоптером у Сарајево...

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

04.03.2021 13:56

Елез је сам тразио да га изруце у БиХ....србијанци се изивљавали над њим у Србији. Добро досо куци, јунаце.

ОДГОВОРИТЕ