СНСД је направио грешку и мора да сноси одговорност!

„Оправдања посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ о разлозима гласања за пренос надлежности на БиХ ниво у области набавке лијекова, што је предложио СДА-ов Адил Османовић, су у најмању руку смијешна и контрадикторна“, рекао је замјеник предсједника ПДП-а Ненад Вуковић. 

Босна и Херцеговина 03.03.2021 | 14:16
СНСД је направио грешку и мора да сноси одговорност!

Вуковић каже да се контрадикторност огледа и у томе да су представници СНСД-а у два дома Парламента БиХ гласали различито, али да су бар делегати у Дому народа исправили неодговорност својих страначких колега у Представничком дому: 

„Посланици тзв. српске репрезентације у ПД ПС БиХ су направили грешку за коју морају да сносе неку врсту одговорности. Умјесто да штите надлежности Републике Српске, они су заштитили интересе СДА и Адила Османовића. Поставља се логично питање – ко је заправо Адилова група? Одговор је јасан у начину гласања наведених посланика“, каже Вуковић. 

Он је подсјетио да посланици СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине не поштују ни своје ставове, као ни закључке Народне скупштине Републике Српске. 

„Сјетићемо се да су јавно рекли да неће учествовати у одлучивању у Парламенту БиХ, Савјету министара и Предсједништву БиХ док су стране судије у Уставном суду БиХ, а то је 24 сата касније прекршио први Милорад Додик, затим сви остали, а стране судије су још ту, а именовани су чак и нови.

Својевремено су позивали представнике СДС-а и ПДП-а да напусте заједничке институције, које би онда у потпуности преузели кадрови СДА и нанијели немјерљиву штету Републици Српској. Сада је већ јасно да је СНСД у заједничким институцијама србовање замјенио сарадњом са СДА и другим пробосанским странкама те да се не либи јавно или испод жита правити разне договоре“, закључује Вуковић. 

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Змијабрзиц

03.03.2021 14:49

Добро цовјек казе да снсд горе раде неке ствари за овај народ него сда снсд је странка организована за пљацку и криминал и русење дрзаве и народа са водјом милокрадом дудеком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.03.2021 15:53

СНСД не прави греске, вец све продаје за паре... а ваља и помоци своје киалиционе партнере из федерације.

Name

Боки

03.03.2021 14:50

Снсд и сатрапи, издајници српског народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеки Пресс

03.03.2021 15:03

Мир, мир, мир - нико није крив!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лоси момци

03.03.2021 16:05

Ста овај Дом народа ради? А гдје је одлука за Косарца и Синису Илица за крадју дрзаве и пљацкање фрадјана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

03.03.2021 19:58

СНСД никада ни није радио исправно. Код њих је перцепција ствари изокренута. Нпр. Што је свугдје у свијету криминал, у СНСД-у је транспарентно и по закону. Задужење је једнако стабилности. А посуђени новац се рачуна као позитивно пословање иако се кредитом враћа кредит

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

04.03.2021 10:24

Ви сте све радили исправно свака вам част. У ваше вријеме се много боље живјело, плате и пензије су биле много веће и што је најважније редовне.