SNSD je napravio grešku i mora da snosi odgovornost!

„Opravdanja poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH o razlozima glasanja za prenos nadležnosti na BiH nivo u oblasti nabavke lijekova, što je predložio SDA-ov Adil Osmanović, su u najmanju ruku smiješna i kontradiktorna“, rekao je zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković. 

Bosna i Hercegovina 03.03.2021 | 14:16
SNSD je napravio grešku i mora da snosi odgovornost!

Vuković kaže da se kontradiktornost ogleda i u tome da su predstavnici SNSD-a u dva doma Parlamenta BiH glasali različito, ali da su bar delegati u Domu naroda ispravili neodgovornost svojih stranačkih kolega u Predstavničkom domu: 

„Poslanici tzv. srpske reprezentacije u PD PS BiH su napravili grešku za koju moraju da snose neku vrstu odgovornosti. Umjesto da štite nadležnosti Republike Srpske, oni su zaštitili interese SDA i Adila Osmanovića. Postavlja se logično pitanje – ko je zapravo Adilova grupa? Odgovor je jasan u načinu glasanja navedenih poslanika“, kaže Vuković. 

On je podsjetio da poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine ne poštuju ni svoje stavove, kao ni zaključke Narodne skupštine Republike Srpske. 

„Sjetićemo se da su javno rekli da neće učestvovati u odlučivanju u Parlamentu BiH, Savjetu ministara i Predsjedništvu BiH dok su strane sudije u Ustavnom sudu BiH, a to je 24 sata kasnije prekršio prvi Milorad Dodik, zatim svi ostali, a strane sudije su još tu, a imenovani su čak i novi.

Svojevremeno su pozivali predstavnike SDS-a i PDP-a da napuste zajedničke institucije, koje bi onda u potpunosti preuzeli kadrovi SDA i nanijeli nemjerljivu štetu Republici Srpskoj. Sada je već jasno da je SNSD u zajedničkim institucijama srbovanje zamjenio saradnjom sa SDA i drugim probosanskim strankama te da se ne libi javno ili ispod žita praviti razne dogovore“, zaključuje Vuković. 

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Zmijabrzic

03.03.2021 14:49

Dobro covjek kaze da snsd gore rade neke stvari za ovaj narod nego sda snsd je stranka organizovana za pljacku i kriminal i rusenje drzave i naroda sa vodjom milokradom dudekom.

ODGOVORITE
Name

Re

03.03.2021 15:53

SNSD ne pravi greske, vec sve prodaje za pare... a valja i pomoci svoje kialicione partnere iz federacije.

Name

Boki

03.03.2021 14:50

Snsd i satrapi, izdajnici srpskog naroda.

ODGOVORITE
Name

Zeki Press

03.03.2021 15:03

Mir, mir, mir - niko nije kriv!

ODGOVORITE
Name

Losi momci

03.03.2021 16:05

Sta ovaj Dom naroda radi? A gdje je odluka za Kosarca i Sinisu Ilica za kradju drzave i pljackanje fradjana.

ODGOVORITE
Name

Boris

03.03.2021 19:58

SNSD nikada ni nije radio ispravno. Kod njih je percepcija stvari izokrenuta. Npr. Što je svugdje u svijetu kriminal, u SNSD-u je transparentno i po zakonu. Zaduženje je jednako stabilnosti. A posuđeni novac se računa kao pozitivno poslovanje iako se kreditom vraća kredit

ODGOVORITE
Name

Marko

04.03.2021 10:24

Vi ste sve radili ispravno svaka vam čast. U vaše vrijeme se mnogo bolje živjelo, plate i penzije su bile mnogo veće i što je najvažnije redovne.