СИПА ухапсила полицијског службеника

Припадници Агенције за истраге и заштиту јутрос су започели претресе на једној локацији на подручју Грачанице, у оквиру акције "Рудник", потврђено је за Н1 из Кантоналног тужилаштва Тузланског кантона.

Босна и Херцеговина 03.03.2021 | 10:43
СИПА ухапсила полицијског службеника

Како је за Н1 казао Адмир Арнаутовић, порпарол Кантоналног тужилаштва Тузланског кантона, СИПА врши претрес претрес породичне куће и возила у Грачаници.

“Ради се о наставку истражних радњи у предмету ‘Рудник соли Тузла’. Отворена је истрага против Енеса Бешића, полицијског службеника ПУ Грачаница, који је осумњичен за кривично дјело примање дара и других облика користи за трговину утјецајем, односно да је користећи свој службени положај, у циљу да погодује фирми ‘Мининг анд дриллинг’ из Грачанице.

У више наврата је посредовао и тражио да се донесе одлука о расписивању другог круга избора за најповољнијег понуђача за извођење експлоатационих бушотина у Руднику соли јер у првом кругу ова фирма није имала најповољнију понуду и није могла бити изабрана”, навео је Арнаутовић.

Како је казао, кад се заврше претреси, Бешић ће бити задржан у просторијама СИПА-е и њега ће испитати поступајући тужилац након чега ће се Кантонално тужилаштво Тузланског кантона одредити о приједлогу  мјера и других радњи.

Наведене активности почињене су по наредбама Тужилаштва Тузланског кантона и Општинског суда Грачаница.

“Ухапшена особа се налази тренутно у просторијама СИПА-е, регионална канцеларија Тузла. Ухапшена особа ће бити криминалистички обрађена и о даљим поступцима с овом особом одучиће истражиоци Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) и поступајући тужилац ТК”, казао је портпарол СИПА-е Лука Миладиновић.

(Н1)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

месетар

03.03.2021 10:58

Они у федерацији бар несто раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Генерал

03.03.2021 12:09

СИПА не улази у Додикистан како не би рекао да је то напад на Србе и њега. Овако борите се сами са криминалом када сте тако одабрали.

Name

Ре Генерал

03.03.2021 12:42

Било би сасвим ок, на мало уврнут нацин, да је то истина. Ја лицно цу прије пивјеровати да је нас Баја купио то немјесање СИПА-е у његове послове. Он је, сто се лове тице, апсолутно највеци баја у БиХ, а знамо да се код нас за паре све мозе купити.

Name

А

03.03.2021 12:27

Цулум је инсталиран да цува од напада на РС !!! Само федерацију цесљајтеее у Рс је све под спагуу!!по закону а ако није брзо се измијенизакон и ето опет буде по закону!централни комитет партијски у 21 вијеку на бслкану хараааа до бесвести!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

градјани

03.03.2021 15:14

Стално хапсење малих пијунцица,па кад це висе који Краљ доци наред да буде ухапсен који себи сами дарују десетине милиона из дрзавног будзета ста раде ти судови пронадју цовјека одмах који себи негде накупи метар дрва да презиви и фале се како сузбијају крадју а политицари се ваљају по украденим милионима и ником ниста.

ОДГОВОРИТЕ