SIPA uhapsila policijskog službenika

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu jutros su započeli pretrese na jednoj lokaciji na području Gračanice, u okviru akcije "Rudnik", potvrđeno je za N1 iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Bosna i Hercegovina 03.03.2021 | 10:43
SIPA uhapsila policijskog službenika

Kako je za N1 kazao Admir Arnautović, porparol Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, SIPA vrši pretres pretres porodične kuće i vozila u Gračanici.

“Radi se o nastavku istražnih radnji u predmetu ‘Rudnik soli Tuzla’. Otvorena je istraga protiv Enesa Bešića, policijskog službenika PU Gračanica, koji je osumnjičen za krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem, odnosno da je koristeći svoj službeni položaj, u cilju da pogoduje firmi ‘Mining and drilling’ iz Gračanice.

U više navrata je posredovao i tražio da se donese odluka o raspisivanju drugog kruga izbora za najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje eksploatacionih bušotina u Rudniku soli jer u prvom krugu ova firma nije imala najpovoljniju ponudu i nije mogla biti izabrana”, naveo je Arnautović.

Kako je kazao, kad se završe pretresi, Bešić će biti zadržan u prostorijama SIPA-e i njega će ispitati postupajući tužilac nakon čega će se Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona odrediti o prijedlogu  mjera i drugih radnji.

Navedene aktivnosti počinjene su po naredbama Tužilaštva Tuzlanskog kantona i Opštinskog suda Gračanica.

“Uhapšena osoba se nalazi trenutno u prostorijama SIPA-e, regionalna kancelarija Tuzla. Uhapšena osoba će biti kriminalistički obrađena i o daljim postupcima s ovom osobom odučiće istražioci Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i postupajući tužilac TK”, kazao je portparol SIPA-e Luka Miladinović.

(N1)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

mesetar

03.03.2021 10:58

Oni u federaciji bar nesto rade.

ODGOVORITE
Name

General

03.03.2021 12:09

SIPA ne ulazi u Dodikistan kako ne bi rekao da je to napad na Srbe i njega. Ovako borite se sami sa kriminalom kada ste tako odabrali.

Name

Re General

03.03.2021 12:42

Bilo bi sasvim ok, na malo uvrnut nacin, da je to istina. Ja licno cu prije pivjerovati da je nas Baja kupio to nemjesanje SIPA-e u njegove poslove. On je, sto se love tice, apsolutno najveci baja u BiH, a znamo da se kod nas za pare sve moze kupiti.

Name

A

03.03.2021 12:27

Culum je instaliran da cuva od napada na RS !!! Samo federaciju cesljajteee u Rs je sve pod spaguu!!po zakonu a ako nije brzo se izmijenizakon i eto opet bude po zakonu!centralni komitet partijski u 21 vijeku na bslkanu haraaaa do besvesti!!!

ODGOVORITE
Name

gradjani

03.03.2021 15:14

Stalno hapsenje malih pijuncica,pa kad ce vise koji Kralj doci nared da bude uhapsen koji sebi sami daruju desetine miliona iz drzavnog budzeta sta rade ti sudovi pronadju covjeka odmah koji sebi negde nakupi metar drva da prezivi i fale se kako suzbijaju kradju a politicari se valjaju po ukradenim milionima i nikom nista.

ODGOVORITE