"И рођени брат да ми игра за Тирану, навијаћу за Звезду!"

Милета Дашић, рођен у Тирани, а пореклом из Црне Горе, отворио је угоститељски објекат који је право место за уживање свих заљубљеника у црвено-беле боје.

Фудбал 25.08.2020 | 16:01
"И рођени брат да ми игра за Тирану, навијаћу за Звезду!"

Познато је да се Црвена звезда може похвалити великим бројем навијача широм планете. Приликом гостовања у Тирани у оквиру другог кола квалификација за Лигу шампиона репортери Звезде посетили су звездашки кафић који се налази управо у овом граду. Власник овог објекта пореклом је из Црне Горе, међутим рођен је у Тирани и цео живот провео у главном граду Албаније.

Управо због велике љубави према црвено-белом клубу и удаљености од Београда одлучио је да отвори угоститељски објекат који је право место за уживање свих заљубљеника у црвено-беле боје. Мотиви Црвене звезде у овом објекту могу се уочити на сваком кораку. 

- Пореклом сам из Црне Горе, али ме је деда још док сам био дете научио да причам српски. У мојој породици се увек пратила српска музика и спорт, а познато је да је Југославија имала велике спортске успехе, као што то сада чини Србија - рекао је Милета Дашић.

Овај домаћин истакао је да црвено-беле прати од малих ногу, а успехе остварене деведесетих година како и сам каже заувек ће памтити.

- Црвена звезду смо увек пратили, у периоду када је постала првак Европе имала је изузетно јак тим. Велики број одличних играча је био део Црвене звезде у последњих тридесет година како садашњи тренер Дејан Станковић, тако и Владимир Југовић, Роберт Просинечки и наравно Дарко Панчев. Тим из 1991. године заиста је био невероватан и представљао опасност за сваку екипу.

Отварање звездашког кафића за њега је била животна жеља.

- Имао сам жељу још од малих ногу да отворим кафић који ће бити право звездашко место за уживање. Никада није била спорна жеља за отварање оваквог објекта и чим сам стекао финансијске услове то сам и учинио. Сваку посету Београду користио сам како бих купио неки реквизит Црвене звезде и полако опремао кафић у који је уложено много труда и љубави. Драго ми је што имам подршку својих суграђана, који немају ништа против моје клупске опредељености и неретко посете управо овај кафић.

Без икакве сумње истакао је да ће његово срце вечерас бити уз шампиона Србије, али и рекао да би за Црвену звезду навијао и у ситуацији да му рођени брат игра у противничком тиму.

- Мислим да ће бити добра и тврда утакмица, пошто добро познајем и тим Тиране, али и поред тога мислим да је Црвена звезда боља екипа и да ће однети победу вечерас.

Говорио је Милета Дашић и о навијачима Звезде, који ће засигурно недостајати на трибинама на вечерашњој утакмици.

- Навијачи Црвене звезде су заиста феноменални, могу слободно да кажем и најбољи на свету. Пре много година био са на стадиону “Рајко Митић” и приуствовао утакмици коју је Црвена звезда одиграла против Динама из Дрездена. Резултат је био 3:0 за нашу екипу и сећам се да сам тада плакао од среће - закључио је Милета Дашић.

(ФК Црвена звезда)

Коментари / 0

Оставите коментар