"I rođeni brat da mi igra za Tiranu, navijaću za Zvezdu!"

Mileta Dašić, rođen u Tirani, a poreklom iz Crne Gore, otvorio je ugostiteljski objekat koji je pravo mesto za uživanje svih zaljubljenika u crveno-bele boje.

Fudbal 25.08.2020 | 16:01
"I rođeni brat da mi igra za Tiranu, navijaću za Zvezdu!"

Poznato je da se Crvena zvezda može pohvaliti velikim brojem navijača širom planete. Prilikom gostovanja u Tirani u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona reporteri Zvezde posetili su zvezdaški kafić koji se nalazi upravo u ovom gradu. Vlasnik ovog objekta poreklom je iz Crne Gore, međutim rođen je u Tirani i ceo život proveo u glavnom gradu Albanije.

Upravo zbog velike ljubavi prema crveno-belom klubu i udaljenosti od Beograda odlučio je da otvori ugostiteljski objekat koji je pravo mesto za uživanje svih zaljubljenika u crveno-bele boje. Motivi Crvene zvezde u ovom objektu mogu se uočiti na svakom koraku. 

- Poreklom sam iz Crne Gore, ali me je deda još dok sam bio dete naučio da pričam srpski. U mojoj porodici se uvek pratila srpska muzika i sport, a poznato je da je Jugoslavija imala velike sportske uspehe, kao što to sada čini Srbija - rekao je Mileta Dašić.

Ovaj domaćin istakao je da crveno-bele prati od malih nogu, a uspehe ostvarene devedesetih godina kako i sam kaže zauvek će pamtiti.

- Crvena zvezdu smo uvek pratili, u periodu kada je postala prvak Evrope imala je izuzetno jak tim. Veliki broj odličnih igrača je bio deo Crvene zvezde u poslednjih trideset godina kako sadašnji trener Dejan Stanković, tako i Vladimir Jugović, Robert Prosinečki i naravno Darko Pančev. Tim iz 1991. godine zaista je bio neverovatan i predstavljao opasnost za svaku ekipu.

Otvaranje zvezdaškog kafića za njega je bila životna želja.

- Imao sam želju još od malih nogu da otvorim kafić koji će biti pravo zvezdaško mesto za uživanje. Nikada nije bila sporna želja za otvaranje ovakvog objekta i čim sam stekao finansijske uslove to sam i učinio. Svaku posetu Beogradu koristio sam kako bih kupio neki rekvizit Crvene zvezde i polako opremao kafić u koji je uloženo mnogo truda i ljubavi. Drago mi je što imam podršku svojih sugrađana, koji nemaju ništa protiv moje klupske opredeljenosti i neretko posete upravo ovaj kafić.

Bez ikakve sumnje istakao je da će njegovo srce večeras biti uz šampiona Srbije, ali i rekao da bi za Crvenu zvezdu navijao i u situaciji da mu rođeni brat igra u protivničkom timu.

- Mislim da će biti dobra i tvrda utakmica, pošto dobro poznajem i tim Tirane, ali i pored toga mislim da je Crvena zvezda bolja ekipa i da će odneti pobedu večeras.

Govorio je Mileta Dašić i o navijačima Zvezde, koji će zasigurno nedostajati na tribinama na večerašnjoj utakmici.

- Navijači Crvene zvezde su zaista fenomenalni, mogu slobodno da kažem i najbolji na svetu. Pre mnogo godina bio sa na stadionu “Rajko Mitić” i priustvovao utakmici koju je Crvena zvezda odigrala protiv Dinama iz Drezdena. Rezultat je bio 3:0 za našu ekipu i sećam se da sam tada plakao od sreće - zaključio je Mileta Dašić.

(FK Crvena zvezda)

Komentari / 0

Ostavite komentar