Меркел: Истражити случај тровања Наваљног

Њемачка канцеларка Ангела Меркел позвала је Русију да истражи случај наводног тровања руског опозиционара Алексеја Навалног.

Свијет 24.08.2020 | 19:31
Меркел: Истражити случај тровања Наваљног

Она је на заједничкој конференцији за новинаре са њемачким министром спољних послова Хајком Масом у Берлину позвала Русију да осигура да починиоци сносе одговорност за наводно тровање Наваљног.

"Они који су одговорни морају бити идентификовани и морају сносити одговорност", истакла је Меркелова.

Наваљни се налази у болници у Берлину након што је прошле седмице колабирао у авиону у Русији.

Њемачки љекари тврде да постоје назнаке да је Наваљни отрован.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Гавра

24.08.2020 18:27

Па путин поцео убијати кому не одговара као опозиција не можеш владати доżивотно ниси ти титин унук или додиГ исто срушит це вас драги г.бог

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАНИ

24.08.2020 20:01

АКО СУ ГА ОТРОВАЛИ,СТИЦЕ ИХ БОЗЈА КАЗНА НЕ ТРЕБАЈУ ИЗБОРИ.БОГ ЈЕ НАЈПРЕВАДНИЈИ.

Name

Ре:

25.08.2020 09:21

Гавро, видиш ли колико си неписмен?!

Name

Прилог:

25.08.2020 07:10

Све је ово мало сумњиво: Не вјерујем да Путин уопсте има интереса да "склони" дотицног, јер по извјестају неких аналитицара, и ако у опозицији, Наваљни је својим антикорупцијским говорима итд. донекле "радио" и за Путина - али се нису ни мирисали. Оно сто ме висе цуди је цињеница да је њемацки медицински авион одмах био ту, па сада Меркелова као трази правду итд... По извјестајима, троскове свега сноси породица Наваљног. Не знам и не вјерујем бас у те "наивне" наводе. Исто тако не вјерујем да би "европски" медицински авион тако сверсдно транспортовао неког насег опозиционог политицара... Ова прица о њемацкој "доброцудности" нема бас неку пријатну арому - напротив.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

25.08.2020 09:28

Биће да је Њемачка много инвестирала у њега, као ономад и Енглези у једног од бивших руских обавјештајаца, који је слично занијемио. Ето им га, па нека брину о њему до краја живота, док је ни жив, ни мртав.