Аца Лукас отворио душу па испричао анегдоте са мајком!

Један од најпопуларнијих певача у региону Александар Вуксановић, алијас Аца Лукас, у искреној исповести открио је да мајка као једна од најважнијих фигура у животу сваког човека има посебно место у његовом животу.

Забава 26.05.2020 | 13:59
Аца Лукас отворио душу па испричао анегдоте са мајком!

Још на почетку разговора Лукас је препричао анегдоту која говори да је мајка увек остала његова чврста веза са реалношћу и скромним приликама изнад којих се још пре 30 година издигао захваљујући огромним зарадама.

- Био сам на летовању и зове ме мајка, вришти и кука: "Сине стигао ти је рачун за телефон 70.000 динара. Како ћеш ово да платиш?" Мислио сам да мени никад није рачун испод 150.000, 200.000 динара и да то није проблем, али сам смиривао кеву и за тих 70.000. Тек кад сам се вратио у Београд, схватио сам да кева није видела једну нулу, која је за њу увек остала научно фантастична, као и да би се сигурно шлогирала да је видела да је рачун 700.000 динара, који је и мене запрепастио јер је то било несрећно време "Мобтела" и коришћење роминга кад се увела 3Г мрежа - испричао је Аца. Певач је објаснио да његова мајка и даље нема свест о томе колико он зарађује и троши.

- Моја мајка је ван димензије моје зараде и то је добро. Она има добру пензију, коју је наследила од оца, јер је њена трговачка била мања. Она вози бицикл на Ади и дружи се са својим пензионерима. Ништа не тражи, штедљива је и живи скромно. Кад приметим да јој нешто треба, ускочим и гледам да јој помогнем колико год могу. Мајка ми ништа не тражи, али кад крене на море, гурнем јој новац иако неће. Убедим је на силу да иде авионом у последњи час јер сам позвао своју агенцију и купио јој карту иако је она хтела да иде аутобусом. Променим јој прозоре, купим климу. Обично морам да је смуљам да би она прихватила да јој олакшам живот - искрен је фолкер.

О мајци Видосави Види Лукас ипак не говори као митском бићу и не поставља на пиједестал, већ каже да је свестан да и она има мане и врлине, али да је одувек према њој имао посебно поштовање, као и према покојном оцу Вуксану.

- Мајка је мајка, једна, посебна и важна, као што је био и мој отац, којег сам изузетно поштовао. Нисам неки едиповац, па да сам нешто ненормално везан за мајку. Она ме је створила и живот ми подарила, али је као и свака мајка. Умела је и да греши, а то је нормално. Јединац сам својих родитеља и данас себи замерам што сам секирао оца и мајку, посебно као несташни тинејџер. Међутим, сваки родитељ се секира за децу. Морам одмах да кажем да мени мајка није централна фигура, него су то моја деца и у том моменту актуелна супруга. Родитељи, према мом мишљењу, и не могу да буду централна фигура и то није добро. Родитељи су фигуре које су имале један свој задатак, какав ја данас имам - истиче Лукас, а онда открива како му је данас драго што је у прилици да мајци олакша живот.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2020-05-26/05262020021000.јпг" алт="" wидтх="1000" хеигхт="666" />

- Дај боже да мене деца за једно десет година гледају као њихово дете, онако како ја данас доживљавам мајку. Бићу срећан ако моји клинци буду према мени онакви какав сам ја према мајци. Не може човек са 40 година да изнад себе има мајку или оца, који ће да му соли памет и саветује га, него треба тај човек да пита родитеља: "Еј, кево, је л' ти треба нешто, је л' фали нешто. Је л' треба да те повезем негде? Да те одведем код лекара?" Нећу ваљда ја са 50 да зовем кеву од 70 да јој се јадам о љубави и да ми она разрешава ситуацију. То је ван памети. А реалност је таква да су теби до одређеног тренутка родитељи теби родитељи, после тога ти постајеш њима родитељ. Не можеш целог живота бити надмена глава над својом децом, то је чиста глупост - рекао је фолкер.

Лукас је за крај препричао једну смешну ситуацију, те је открио да мајку мора да убеђује да се вози таксијем јер њој не представља проблем вожња градским превозом.

- Живео сам у једном стану у ком се закључају врата чим се затворе са спољне стране и једног јутра у девет ујутру сам изашао го, само у гаћама, без кључа, да испратим једну гошћу. Госпођици сам показао где је лифт и схватио да немам кључ. Позвао сам мајку јер ми је, срећом, био телефон у руци и рекао сам јој: "Кево, узми такси и одмах дођи са кључем стана" јер је имала кључ да дође и помогне ми кад нешто треба.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2020-05-26/05262020021136.јпг" алт="" wидтх="1000" хеигхт="963" />

Она ми је рекла: "Па зашто, сине, такси, имам 25?" Опет јој понављам: "Кево, узми такси", а она ме опет убеђује: "Брзо ће аутобус." Повисио сам тон и рекао јој: "Жено, стојим го испред врата, узми такси и долази." Следеће њено питање је било: "А што си го?" Дакле, она зна да ћу ја да платим такси, али она неће да троши јер је њој нормално да иде аутобусом, као цео живот што је радила. Ко зна колико пута се десило да јој дам паре за такси кад иде од мене, али она их стави у џеп и иде бусом - кроз смех прича певач.

Извор: Ало/Република.рс Фото: принтсцреен

Коментари / 0

Оставите коментар
Logo

Entwicklung itsystem. Гесетзлицхер Вертретер Гајић Маркетинг Сцхwеиз.