Штрахе се враћа у политику, излази на изборе у Бечу

Некадашњи лидер Слободарске партије Аустрије (ФПО) Хајнц Кристијан Штрахе, који је због корупционашке афере “Ибица” био принуђен да поднесе оставку на све политичке функције, а тако и мјесто вицеканцелара, саопштио је да се враћа у политику, и да ће изаћи на предстојеће изборе у Бечу, који треба да се одрже на јесен.

Свијет 27.02.2020 | 13:28
Штрахе се враћа у политику, излази на изборе у Бечу

Штрахе је на скупу “Савеза за Аустрију” (ДАОе), који је основан од стране некадашњих одборника ФПО, рекао да ће се кандидатовати на челу те странке.

– Објавимо политичком естаблишменту борбу. Превазиђимо демократско-политичку црвено-зелену већину – затражио је он од својих подржавалаца.
Штрахе је истовремено најавио да би се име листе, коју ће предводити, до избора промијенити.

Присталицама је поручио да је он “оригинал” који је толико година предводио ФПО, а да то нису они који су га избацили из странке. Што се истрага, које се воде против њега, тиче рекао је да има “чисту савјест”.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мрки

27.02.2020 14:13

Продајес дрзавно добро за своје итересе тебе мозе волит само Додик. Ти продајес медије РА а он нафтну идустрију РС за своју промоцију разлика је у томе измеду вас двоице Додик је успјево а ти ниси јел зивис у дрзави у којој влада закон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре мрки,

28.02.2020 07:41

Где ти је мозак.

ОДГОВОРИТЕ