Štrahe se vraća u politiku, izlazi na izbore u Beču

Nekadašnji lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijan Štrahe, koji je zbog korupcionaške afere “Ibica” bio prinuđen da podnese ostavku na sve političke funkcije, a tako i mjesto vicekancelara, saopštio je da se vraća u politiku, i da će izaći na predstojeće izbore u Beču, koji treba da se održe na jesen.

Svijet 27.02.2020 | 13:28
Štrahe se vraća u politiku, izlazi na izbore u Beču

Štrahe je na skupu “Saveza za Austriju” (DAOe), koji je osnovan od strane nekadašnjih odbornika FPO, rekao da će se kandidatovati na čelu te stranke.

– Objavimo političkom establišmentu borbu. Prevaziđimo demokratsko-političku crveno-zelenu većinu – zatražio je on od svojih podržavalaca.
Štrahe je istovremeno najavio da bi se ime liste, koju će predvoditi, do izbora promijeniti.

Pristalicama je poručio da je on “original” koji je toliko godina predvodio FPO, a da to nisu oni koji su ga izbacili iz stranke. Što se istraga, koje se vode protiv njega, tiče rekao je da ima “čistu savjest”.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mrki

27.02.2020 14:13

Prodajes drzavno dobro za svoje iterese tebe moze volit samo Dodik. Ti prodajes medije RA a on naftnu idustriju RS za svoju promociju razlika je u tome izmedu vas dvoice Dodik je uspjevo a ti nisi jel zivis u drzavi u kojoj vlada zakon.

ODGOVORITE
Name

Re mrki,

28.02.2020 07:41

Gde ti je mozak.

ODGOVORITE