Да ли ће се Додик повући први или ће као увијек, жртвовати друге!?

“Представници Републике Српске у заједничким институцијама обустављају рад у одлучивању о било којем питању из надлежности органа БиХ док се не усвоји нови закон о Уставном суду”, рекла је Жељка Цвијановић, формална предсједница РС, суштински један од мегафона Милорада Додика, након састанка највиших функционера БиХ и РС, српске националности.

Република Српска 12.02.2020 | 22:20
Да ли ће се Додик повући први или ће као увијек, жртвовати друге!?

Пише: Слободан Васковић

Овај став је одговор на одлуку Уставног суда БиХ који је утврдио да је члан 53 Закона о пољопривредном земљишту РС супротан Уставу БиХ и да је регулисање државне имовине у искључивој надлежности БиХ.

2.
Оно што Цвијановићева није рекла јесте да је већина функционера на састанку била да се не иде у “обустављање рада” што је био приједлог-удица опозиционих странака, али да су промијенили мишљење када је Милорад Додик, члан Предсједништва БиХ, саопштио да он прихвата “опозициону удицу” - да се обустави рад у институцијама БиХ; Након тога, као по команди, полтрони из такозване “српске репрезентације” су акламацијом подржали Додика. И показали да им је битније додворити се Додику него рационално сагледати ситуацију, пронаћи адекватне одговоре и инсистирати на њима умјесто на искључивости и ултиматумима који неће бити испуњени. 

3.
Цвијановићева није рекла ни како ће се реализовати “обустава у одлучивању”; Да ли то значи да се неће одлучивати ни о именовањима нити било чему другом, те да ли је Савјет министара, непуна два мјесеца након што је формиран, доживио технички нокаут и престаје са радом?!

Нејасно је и како ће службеници из РС, који раде у бројним бх. агенцијама, поступати након оваквог става?

Најнејасније је зашто чланови “српске” репрезентације нису ОДМАХ напустили институције БиХ, а годинама су то тражили од својих претходника из РС, који су обнашали власт у старом сазиву, прије формирања актуелног Савјета министара, због свега што им се не би “допало” (СНСД-у и камарили)?!

Била је ово, из визуре Додика и његових трабаната, изврсна прилика да лично демонстрирају “патриотизам” какав су захтијевали од других, али су прилику пропустили (!!!) и, како се да закључити, оставили “репрезентативце” да трчкарају док други одлучују.

4.
Одлука о “обустављању рада у одлучивању” потпуно је неодговорна, бесмислена и нанијеће огромну штету примарно и искључиво ентитету који води Додик са групацијом недораслих, некомпетентних незналица; Спремних једино да климају главом на сваку његову одлуку, ма колико штетна била; Неспремних да му укажу на било коју грешку, ма колико она кардинално лоша била.

5. 
Одлука коју су донијели је катастрофалона, јер је уцјењивачка, а не политичка и јер је, практично, неспроводива. Уз то, сам Додик је својим апелацијама Уставном суду БиХ потврдио његов легалитет и легитимитет у овом саставу, па је нејасно зашто му он одговара када му подноси апелације, а не одговара када доноси одлуке које му се не допадају?!

Уколико не признаје Уставни суд и његове одлуке, онда није требало ни да подноси апелације; То би био став; Ово што је на дјелу је најобичнији и највулгарнији популизам.

6.
Било је безброј других начина да се покуша оспорити одлука Уставног суда, која се сматра штетном, умјесто да се иде са ултиматумом и опструкцијом функционисања БиХ; Додик, очито, није могао да одоли и прихватио је објеручке изазивање дубоке кризе, која ће имати несагледиве последице по ентитет. Ту нема никакве дилеме, а показали су то и ранији случајеви када се наводно одбијало поступити по одлукама Уставног суда БиХ, да би се, на крају, оне увијек прихватиле.

7.
Последњи дан јануара најавио сам да ће криза ескалирати и да је Додик планирао такав процес, најкасније, за почетак маја; Уранио је два и по мјесеца, а одлука Уставног суда БиХ је само повод, док су узроци много дубљи и комплекснији.

8.  
Кључни узрок је прихватање “Програма реформи”, који је активирао МАП (НАТО експерти су већ почели са радом и све иде убрзаним ритмом), што је Додика довело под удар Русије, којој је обећао да нема пута БиХ у НАТО, али и под снажан удар опозиционих странака и доброг дијела домаће јавности, јер је шеф СНСД-а годинама тврдио да никада неће потписати ниједан папир и послати га у Брисел.

9. 
Учинио је то, испунио државну обавезу; Иако је урадио добар посао, није признао да је БиХ у МАП, нити да је “Програм реформи” алат за приступање Алијанси.

Таква ситуација је неодржива и Додик је све теже подносио притисак и морао је ићи у кризу, погрешно вјерујући да ће њом поништити ефекте “Програма реформи”; 

Међутим, неће поништити ефекте “Програма реформи”, а изазивање кризе, овако дубоке, само ће убрзати пут БиХ у НАТО.

10.
Ова димензија је апсолвирана и ма шта Додик и остали представници РС у институцијама БиХ учинили не могу је ни промијенити нити зауставити; Само могу довести ентитет под снажан удар и увести га у потпуну изолацију.

11.
Додик и његова такозвана репрезентација показали су се потпуно недораслим политичким играма у Сарајеву; Форма и процедуре у институцијама БиХ су потпуно поништиле Додикове препознатљиве пречице (којима у РС суверено влада, а лако су уочљиве, јер не уважавају законе), те је српски корпус остао и без директора СИПА, без представника у Централној банци БиХ, без једног министра у Савјету министара…

Искључиву одговорност за то сноси Додик и нико други, јер је РС могла имати своје представнике на свим тим позицијама да је он поштовао форму и процедуре; Међутим, он се водио искључивим, личним, осветничким разлозима и остао без тих позиција које, у складу са подјелом власти, припадају српском народу.

12. 
Показало се и да у његовој “репрезентацији” нико нема довољно дигнитета и самопоштовања, још мање храбрости, да му укаже да срља и крља, да политика није само пуста прича и пријетње, већ и поштовање форме и процедура потребних да би се дошло до циља.

Умјесто тога, “репрезентативци” су само тапшали Додика по рамену и он је од тог тапшања тонуо све дубље и дубље.

13.
Упркос кризи коју је изазвао уцјењивачким ставом неће успјети да се издигне из потпуно дефанзивне ситуације; Дапаче, тек сада је на путу у још један велики дебакл. 

14.
Одлуку Уставног суда Додик је окарактерисао као “државни удар”, па би се том логиком и одлука да “обустављају рад у одлучивању о било којем питању из надлежности органа БиХ док се не усвоји нови закон о Уставном суду”, могла третирати исто тако.

Уз то, Додик је изјавио и да ће се судије Уставног суда БиХ, српске националности, повући из те институције, што је већ индиректна наредба појединцима да то морају учинити, посебно јер се носиоци тих функција нису огласили прије него је он испалио пријетеће стријеле ка њима.

"Данас смо одлучили да се неће одлучивати о било ком питању на нивоу БиХ док се не донесе нови Закон о Уставном суду у којем неће бити странаца и од тога нећемо одустати. У понедјељак ће бити одржана посебна сједница Народне скупштине, на којој ћемо то потврдити. Сматрамо да требају изаћи судије Уставног суда, ако не изађу, НСРС, која их је именовала, ће донијети одлуку да их повлачи из Уставног суда”, рекао је Додик.

15.
Било би логично да се повуче Додик први и, ако треба, поднесе консеквенце за тај поступак, али је очито да је он, као и увијек, спреман жртвовати друге, а никако себе. 

16.
Криза је већ сада веома дубока, али ће даље ескалирати и неће завршити још прилично дуго; Најопакији дио тек слиједи, јер је ово Криза коју баш Нико неће пропустити.

хттп://слободанвасковиц.блогспот.цом/

Коментари / 81

Оставите коментар
Name

ОСТАВКА

12.02.2020 21:38

МОМЕНТАЛНО ПОВЛАЦЕЊЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.02.2020 23:35

Па уставни суд је донео такву одлуку да блокира СНСД да пољопривредна добра и то не залози у кредите. Како То није народу јасно да нас тај суд спасава !!!

Name

Ђуро из Модриче

12.02.2020 23:58

Само оштро и на прву!

Name

Ре

13.02.2020 00:08

Лактасенко је свој"патриотизам" одавно показао пљацком, лагањем и преварама, и потврдио продајом РС својим НАТО газдама, а ово је само јос једна циркуска тацка потросеног пајаца...

Name

Додику није добро .!!

13.02.2020 01:55

Додик је највећи КАРЦИНОМ за РС . Само кк це бити тај специјалиста да га уклони , да би рс уз добру инфузију дошла себи. 25 гидина је много носити терет тако једног карцинома.

Name

Гаврило

13.02.2020 02:17

Људи моји овог болесника хитно на лијецење и са свих функција и потом потпуна одговорност за унистење РС.

Name

Ре

13.02.2020 03:12

Пишањ€ уз вјетар као и обично и онда се чудиш што си мокар или ??

Name

Ја

13.02.2020 06:34

Молим ове муслимане да не коментарису. Овдје је у питању наса земља. Подрска Мили да не дозволи отимање насе имовине за коју смо дали крв.

Name

Гаги

13.02.2020 07:41

Он ниста не потписује,други то раде,он ниједну одлуку формално не донесе,само нареди...зна он кад додје време наплате да це други људи бити на списку за затвор јер су они потписивали,наредјивали а не он....њега нема на папиру нигде.

Name

РЕ ја

13.02.2020 08:26

ти си смијешан и неупућен, нико неће отимати твоју имовину, јес ти нормалан, Баја управо такве ликове и искориштава за своју политику.

Name

сликар

13.02.2020 10:51

Ово лице на снимку би било занимљиво за мало детаљнију науцну анализу.

Name

Ре:

13.02.2020 18:49

Још једна Додикова прича у коју опозиција не треба улазити. Опозиција увијек треба да сацува додика. Упамет се опозицијо. Ако сте издајници, ако вас прогањају,хапсе и блате на сваком кораку, пуститедодика да без вас рјешава ове проблеме, а искрено, имао је 15 година времена да то ријеши па што није. Пустите додика он је власт и нека доноси одлуке без вас опозицијо.

Name

Цераниц Предраг

14.02.2020 11:23

Додик се не смије повуци, он мора да цува стразу...Да умјесто њега не улети Мицо Мициц, или Саровиц.

Name

12.02.2020 21:41

Трла баба лан. Као и раније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

12.02.2020 23:20

Да смо народ нормалан имали би и нормалног вођу!Овај је испунио задатак који је добио 1997.Уништио је Републику Српску!

Name

Ниx

13.02.2020 07:20

Цим се затрази нови кредит....опструкција је готова.

Name

Паца

13.02.2020 08:06

Тако је...

Name

Лејкерс

13.02.2020 08:14

Којем Мили подрска

Name

Истина

12.02.2020 21:43

Зао ми је али ово сто је изговорио због Америке сад тек долази оно најгоре ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

13.02.2020 07:03

Сад Баја иде код Вучића на рибање. Када се врати биће мањи од макова зрна, као и увијек.

Name

Ре:

13.02.2020 18:52

Па Америка му је и дала да може да је "блати" како би се, пред наивним народом приказао као највећи патриота.

Name

Нострадамус

12.02.2020 21:45

Одлицно питање а одговор је јасан хоце да повуце опозицију и да доведе своје СНСД и онда да могу да раде ста хоце заједно са Бакиром и Цовицем.Он се мозда повуце привремено да би прикрио издају па се касније враца и опет издаје и престави себе као патриоту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ипе

12.02.2020 22:54

Добар поглед,свака част. Мислим да је све ово фингирано измедју Бакира-Додика-Човића Бакир је од опозиције вратио кантон Сарајево и то је буџет од 1Милијарде. Додик је помео и разбио опозицију на ове националне галаме. Човић појео опозицију одмах послије изборана прицу "нас је мало морамо заједно". Знаци ТРОНОЖАЦ БАКИР-ДОДИК-ЧОВИЋ одлицно одиграно и сад да нас малтретирају јос деценију.

Name

13.02.2020 05:35

Мислим да сте у праву ко зна ШТА је све потписано да се Спроведе у реформама за нато а сад увлачи остале политичаре па чак и народ у тешке проблеме "БИЈЕЖИ ТЕ СПОСОБНИ НАРОДЕ НЕ ГУБИТЕ ЖИВОТЕ У ЛУДО"

Name

Цг

12.02.2020 21:49

Зртвоваце он све нас збиг свје гуз. Вјерујте нема нама спаса са ниим а ни после њега јер висе нце моци ниста да се спаси све је унистио и земљу а изгледа и папир на којем.смо.бар несто имали осттајемо без ицега данас земља пољопривредна сјутра све

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.02.2020 03:13

О чоче...боле ноге од ходања јуначино.

Name

Јаффа

12.02.2020 21:51

Пљачка и издаја постаје јасна, сад закувава да скрене тему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја и моја ТНТ група

12.02.2020 21:55

Крадем од сиромашних да бих дао богатима.Дођох, видех, побегох, Боље је бити богат него не бити итд моје су девизе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ТНТ

13.02.2020 06:17

Обицни срби, тј. градјани, радници и сељаци треба да славе одлуку Уставног суда БиХ, као једину побједу против својих пљацкаса. Једино та замља це вам остат јер је додик и пратња неце моци у бесцијење распродат али ни оптеретити којекаквим сумљивим кредитима. Стварно луд народ

Name

Нова црна листа

12.02.2020 22:00

Додик це овај пут гурнути јос неке политичке подобнике на Цену листи а рс под финансиску катастрофу . Све је спремно само се цека. Дали це опозиција насјести на Додикове галаме и бламаже као и увјек , штитећи своја леђа народом рс и нејаком опозицијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕКО СЕ ТРЕБА ЛИЈЦИТИ

12.02.2020 22:29

ЕНТИТЕТСКО ГЛАСАЊЕ ВАН ИЗ УСТАВА И ОНДА РЕФОРМА СУДСТВА И УСТАВНОГ СУДА КОЈИ ЈЕ УСТАВНА КАТЕГОРИЈА ДОДИК СЕ МАЛО ПРЕЛЕТИО СРПСКА ИЗ АГОНИЈЕ У АГОНИЈУ СВЕ ЗБОГ његове лосе политике

Name

12.02.2020 22:02

КО ЗНА ШТА СВЕ СПАДА У РЕФОРМЕ ЗА УЛАЗАК У НАТО, МОЖДА ЈЕ И ТА СТАВКА ПОТПИСАНА, ЗБОГ ЧЕГА СТЕ ВИ У НСРС ДОБИЛИ ЛАЖАН ДОКУМЕНТ А САДА БИ УВУКАО СВИЈУ У ПРОБЛЕМЕ ПА ЧАК И У РАТ А БАГРА ЈЕ НАБАВИЛА АВИОНЕ ОПЕТ ЋА НЕГДЈЕ ДА ОДЛЕТЕ А СИРОТИЊА ЋЕ ДА ГИНЕ Е ПА НЕКА ОМЛАДИНА БИЈЕЖИ ИЗ ЗЕМЉЕ БОЉЕ ЈЕ ЖИВЈЕТИ БИЛО ГДЈЕ НЕГО ПОГИНУТИ ЗА НЕЧИЈЕ ГЛУПЕ ПОЛИТИКЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гууу

12.02.2020 22:03

Милорад је велика несреца и зло српског народа..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниx

13.02.2020 07:10

Мало претјерујес...прецједник је прагматицан.

Name

Ре: Ниx

13.02.2020 18:54

Добро си покушао завршити реченицу "... предсједник је проблематичан."

Name

Гиле

12.02.2020 22:05

Откуд се то васковиц секира за Бају, да је изгледно да це све бити како прица, цутао би.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.02.2020 05:51

Све док се Васковић и Вукановић брину о потезима Додика, он је све јачи и на крају ће остварити циљ Срба из Републике Српске.

Name

Глобал зитизен

12.02.2020 22:08

И само нека траје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Циле

13.02.2020 07:02

За ГИЛЕ. Остави своје глупости за себе! Не откривај јавно колико си ГЛУП!

Name

Далибор

12.02.2020 22:11

Ово је забављање народа како неби нико питао за криминал, пљачке будјетске малверзације, задуживања итд. Уставни суд је највећа инстанца устава у преводу то ти је живот. Ако уништаваш живот тјело је само труло. То је тако е сада шта ко жели то се зове жеља. Добро је рекао глумац Гутовић " и ја сам желио да будем капетан на Белу Ладју"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дане

12.02.2020 22:16

Писање без везе. Једном се мора рећи доста је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзоо

13.02.2020 05:19

Ако мислис Додику ок али свету и Нато јединицама немозе Нико ниста само Богд драги!

Name

Дурмитор

13.02.2020 06:43

Доста је! Ето ја сам рекао... Реци и ти још једном "доста је" Додик стално говори "доста је" Али друже, размисли цега и кога је доста

Name

Горан

12.02.2020 22:19

Ја ништа не разумијем ове данашње политичаре. Јел има ста позитивно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

12.02.2020 22:37

Сваким даном све висе Народ одлази и кога брига за то.Ова Власт је српском народу у БиХ ископала раку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранко

12.02.2020 22:41

Милорад Додик и његови коалициони саборци имају проблема са искреношћу и истином, па остаје да се види хоћели одржати дату ријеч!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

xXЛ

12.02.2020 22:52

Сто би рекао Баја мали книндза у својој пјесми "Станте паше и усташе!". Наса репрезентација у Сарајеву нема одмара ни полувремена бране нас од паша и устаса само тако уз све пјесму "Не мозе нам нико ниста јаци смо од суууудбинеееее!!!!!!!!!!!""

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо

13.02.2020 14:14

Залосно је, сто је досло вријеме, да памет (интелигенција), постење, постовање, разум, устукну пред глупосцу, бахатосцу, примитивизмом, мрзњом.Ти си такав заостали сељациц да ти се то не мозе објаснити !!!!

Name

Одговор

12.02.2020 23:20

БАјА ЈЕ ДОБИО ОДГОВОР ИЗ БРИСЕЛА.ПРОСЛА СЛАВЉА И ЛАМПИЊОНИ ПА СЕ КОЛО ОДМОТАВА. ОНДЈЕ ПРЕПОЛОВИ ПА ПОДВАЛИ,ПА ЗАГАЛАМИ И ПРИПРИЈЕТИ.,,ПРЕКРОЈ,УПАКУЈ,САКРИЈ ОД НАРОДА ЗАМАЗИ ЗАДУЗИ ЗАВАДИ ПА ВЛАДАЈ Е САД ,КУСАЈ КАСУ СТО СИ ЗАДРОБИО. .......МОГАО СИ БАР НЕСТО И НАРОД НА РЕФЕРЕНДУМУ УПИТАТ......ЛАКО ЈЕ ВАМА.....А ЦЕСТИТИ НАРОД СТЕ НАГРДИЛИ......СА ДАВОЛОМ СТЕ СЕ УХВАТИЛИ ПА ИГРАЈТЕ ДО КРАЈА.....ПРЉАВИ ПЛЕС.....ИГРАЈ МАЛА НА ЦОЛОВЕ.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опозиција

12.02.2020 23:33

треба да буде пасивна све док власт не ријеси проблем а ако немозе нека се повуку па нека опозиција ријеси!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овако

13.02.2020 00:04

Чим нестане пара, а без нивоа БиХ ће нестати, исто као што је пријетило да тако буде пред Нато потпис, само што то Баке зна и вјешто то користи, те ће и овај пут морати попустити. Јер драже су му његове милијарде и да је на власти него и Република Српска, и све што има!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вупер

13.02.2020 01:30

Изгледа да је проблем у изборима да се онемогући електронско прачење што је опасно за власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српски СОКО

13.02.2020 01:39

Не брине њега УСТАВНИ СУД..ЊЕГА БРИНЕ ОДЛУКА ОДЕ КАПИТАЛ 7 000 Ха ДРЗАВНОГ ЗЕМЉИСТА ПИК МЛАДЕН СТОЈАНОВИЦ НОВА ТОПОЛА ..СЕТИТЕ СЕ ФАРМЛАНДА И АД РАТАРСТВА БН ЈЕ ПИСАО И ОБЈАВЉИВАО ИСТИНУ. ОВО ЈЕ РЕЗИМЕ.ОН ИМА ОБВЕЗН8ЦЕ У ПИК МЛАДЕН СТОЈАНОВИЦ И ВЕЦ ЈЕ ПРЕКО САТЕЛИТА *ПОКЛОПИО* ЗЕМЉИСТЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОДИКОВА лажна галама

13.02.2020 01:48

Додик потписо а сад дошло вријеме да Се то спроведе , нема кукања и вике , све узалуд . Кад једном потписес Американци добро знају ста раде . Само опозиција треба бити више паметнија и НЕ-насједати на Додикове празне и шупље приче. Додик ПОТПИСАО СИ РЕФОРМЕ И РЕФОРМЕ СЕ ПОЧИЊУ СПРОВОДИТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брале

13.02.2020 04:28

Овим потезима Република Српска иде у изолацију (Нека добро размисле)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгојло

13.02.2020 04:39

Питање: Ција је дрзавна имовина је исто као и оно , која река теце испод Савског моста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

13.02.2020 05:33

Мозда би ибило опасно да Додик не ваља нистарије које никад не зазиве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

незнам

13.02.2020 05:37

Ста остаје РС после пољопривредне земље и Е.Привреде која се спрема за продају.Али све у свему никад се они нису тиме ни хвалили вец како имамо све дрзавне институције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: незнам

13.02.2020 18:58

Послије овога свега РС остаје да саслуша Додикову изјаву: "Ето, ја сам своје одрадио!"-као што је изјавио и Месић када је уништио СФРЈ.

Name

Лакташи

13.02.2020 05:40

Мени не треба држава за коју би омладина гинула! Наш народ живи у свим државама свијета и свагдје су мирнији, поштовани ји и нормално живе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милутин

13.02.2020 05:50

Па стварно овај човјек је еxперт за прављење проблема.Он сам је све прихватио, потписао и сада као нешто спашава а од тога нема ништа..

ОДГОВОРИТЕ
Name

БРЖЕ У НАТО

13.02.2020 05:54

Овако че БиХ брже ући у НАТО. Миле то боље ради од Бакира и Жељке. Стварањем проблема. Ко то не види тај је слијеп. Мој Милораде. Аветињо, што кажу Црногорци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сваста

13.02.2020 05:56

знаци сви срби престају да раде за БИХ и нема висе плата а ни прихода које БИХ тј. кантон СА и федерација дају РС. ето пропасти...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

13.02.2020 06:25

..уколико Срби не изаберу нове људе (који до сада нису били на власти), неце заститити садасња права РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

13.02.2020 06:38

Одцјепљује се Шкотска...

ОДГОВОРИТЕ
Name

xXx

13.02.2020 06:42

Ово је само нова забава за наивне од стране "патриЈота". Стално нова афера покрива стару, нови проблеми покривају старе, тако да се не могу више ни побројати јер само један сустиже други, без рјешавања претходног. Надам се да нико од људи примљених конкурсом у заедничке органе неће насјести на плавушин позив и напустити посао. Они који су "изабрани од народа" то могу слободно урадити и нека иду кући ћувати овце јер ће нам само тако бити свима боље. Тзв. опозиција такође ватру гаси бензином и чека прилику да засједне на престо, нормално због личне користи. Штета је толика веч направљена од стране ових несретника да је то немогуће поправити и без овога. Народ види рјешење због ових "патриота" само у мрској Њемачкој.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додикова кухиња

13.02.2020 06:45

Да ли је ово договорени сценариј (Додик, Човић и Бакир) да би опозицију из РС скренули са Програма НАТО-а??? Чудно је да се овакве ствари нису догађале док су у заједничким органима на нивоу БиХ били опозициони представници. Све је ово очекиван продукт поптписивања Програма реформи и...није то крај оваквим догађањима на путу нестанка РС. Питање је да ли сада опозиција треба стати уз Додика,јер Додик никада није слушао опозицију. Мозда га треба пустити да сам носи терет кога се прихватио. И питане је, како се ово догађа наконпосјете предсједнице РС Америци?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

13.02.2020 06:53

1) Која овластења је РС имала доласком на власт овог господина ? 2)Која овластења сада има РС ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Секи

13.02.2020 07:15

Не дирајте Милета шта вам је мало је Лаго моро је сад ће он бит добар Миле брате не дај се

ОДГОВОРИТЕ
Name

сенберац

13.02.2020 07:20

није цовјек оно сто говори негје цовјек оно сто уцини људскост испред поноса

ОДГОВОРИТЕ
Name

тако је

13.02.2020 07:21

Као бик буце и гребе али се не боде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

треба

13.02.2020 07:21

Један од највеци политицки просјака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цекај

13.02.2020 07:25

Стукли су му рогове у Сарајеву па покусава показати мисице али нема од тог ниста сад га имају на тацни и све це испотписивати сто од њега тразе за овог мандата е па нема дзабе босњацки гласова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007 Бонд

13.02.2020 07:40

Крените својим путем. Нек НСРС прогласи независност и припајање на Србију. Србија ће вас радо прихватити. Тад имате 2 могућности: 1- да постанете покрајина од Србије- као што је Војводина, 2-да постанете интегрални део централне Србије, значи, без статуса неке теритојијалне целине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није важно..

13.02.2020 07:53

Он је урадио оно, шта је народ од њега очекивао..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранко

13.02.2020 07:58

Он ће се сигурно први повуци....сад ће нешто ново смислити, ово је урадио због својих кадрова из СНСД, боли њега за суд брига

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

13.02.2020 08:31

Миле брате недај паре

ОДГОВОРИТЕ
Name

зуx

13.02.2020 08:39

Јуриш јунаци, ја ћу мало закаснити :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ххх

13.02.2020 10:12

Опрез,преваранти на дјелу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

реx

13.02.2020 11:29

Лакташенко баца димне завјесе, док за то време продаје глиницу тј алумину и коекакве ддрзавне гиганте и боле га бре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рудоња из Лактаса

15.02.2020 06:04

Ђогат није свјестан кад говори истину, а када лазе. Нема од дзаба увјерење од психијатра које је доставио суду и добио остету. Комотно мозе отици у инвалидску пензију, па с парама у Америку или Русију. Он је набавио авионе којима мозе преко Атлантика или у Москву, зависно од тога гдје су веце камате.

ОДГОВОРИТЕ