Сједница владе РС и ФБиХ ипак у понедјељак

Иако је било најава да би заједничка сједница влада Републике Српске и Федерације БиХ требало да буде одржана данас, она ће ипак бити у понедјељак, 3. фебруара.

Босна и Херцеговина 29.01.2020 | 14:19
Сједница владе РС и ФБиХ ипак у понедјељак

Према још незваничним информацијама, сједница ће бити одржана у Сарајеву у згради заједничких институција, а осим ентитетских влада на сједници ће бити и министри из Савјета министара БиХ.

Подсјећамо, на овој сједници владе РС и ФБиХ требало би да постигну договор о расподјели прихода од ПДВ-а, тачније да утврде коефицијенте о расподјели, о којима нема договора готово три године.

Осим о расподјели прихода, ентитетске владе би требало да постигну и конкретнији договор о "Електропреносу БиХ", односно о блокираним средставима у овој компанији, а требало би коначно да се заврши и прича о извозу обловине из БиХ, тачније "забрани". О овоме је договор постигнут још прије неколико година, али то никада није спроведено у пракси, те о заштити домаће производње.

(Независне)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Асоцијација

29.01.2020 14:34

Има ли неко да овом 'нашем' премијеру рекне да се мање смије и смјешка на тој историјској сједници двију влада. Неће га разумјети комшије, а ни медији, међународни фактори поготово. Помислиће и рећи и оно што и наш народ вели кад се неко много и без разлога смије - Равно му до мора, благо му се, ни бриге ни памети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИКИ

29.01.2020 14:57

Браво

Name

Мерц

29.01.2020 15:02

АКО ЈЕ РАСПОДЈЕЛА НОВЦА УВИЈЕК СУ СЕ БРЗО ДОГОВОРИЛИ...СРБИ ЦЕ РЕЦИ ДАЈ СТА ДАС..САМО ДАЈ

ОДГОВОРИТЕ