Sjednica vlade RS i FBiH ipak u ponedjeljak

Iako je bilo najava da bi zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Federacije BiH trebalo da bude održana danas, ona će ipak biti u ponedjeljak, 3. februara.

Bosna i Hercegovina 29.01.2020 | 14:19
Sjednica vlade RS i FBiH ipak u ponedjeljak

Prema još nezvaničnim informacijama, sjednica će biti održana u Sarajevu u zgradi zajedničkih institucija, a osim entitetskih vlada na sjednici će biti i ministri iz Savjeta ministara BiH.

Podsjećamo, na ovoj sjednici vlade RS i FBiH trebalo bi da postignu dogovor o raspodjeli prihoda od PDV-a, tačnije da utvrde koeficijente o raspodjeli, o kojima nema dogovora gotovo tri godine.

Osim o raspodjeli prihoda, entitetske vlade bi trebalo da postignu i konkretniji dogovor o "Elektroprenosu BiH", odnosno o blokiranim sredstavima u ovoj kompaniji, a trebalo bi konačno da se završi i priča o izvozu oblovine iz BiH, tačnije "zabrani". O ovome je dogovor postignut još prije nekoliko godina, ali to nikada nije sprovedeno u praksi, te o zaštiti domaće proizvodnje.

(Nezavisne)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Asocijacija

29.01.2020 14:34

Ima li neko da ovom 'našem' premijeru rekne da se manje smije i smješka na toj istorijskoj sjednici dviju vlada. Neće ga razumjeti komšije, a ni mediji, međunarodni faktori pogotovo. Pomisliće i reći i ono što i naš narod veli kad se neko mnogo i bez razloga smije - Ravno mu do mora, blago mu se, ni brige ni pameti.

ODGOVORITE
Name

MIKI

29.01.2020 14:57

Bravo

Name

Merc

29.01.2020 15:02

AKO JE RASPODJELA NOVCA UVIJEK SU SE BRZO DOGOVORILI...SRBI CE RECI DAJ STA DAS..SAMO DAJ

ODGOVORITE