Путин са сталним члановима Савјета безбједности

Председник Русије Владимир Путин одржао је састанак са сталним члановима Савета за безбедност, рекао је новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Свијет 25.11.2019 | 15:06
Путин са сталним члановима Савјета безбједности
На састанку је разговарано о различитим међународним питањима, изјавио је Песков, пренео је ТАС.

Према његовим речима, на састанку су размењена мишљења о ситуацији на југоистоку Украјине у контексту припреме за самит Нормандијског формата заказаног за 9. децембар.

Потребно је побољшати систем антитерористичке заштите објеката и територија, саопштила је у понедељак прес-служба руског Савета безбедности.

На састанку панела о проблемима неутралисања унутрашњих претњи по националну безбедност руског Научног одбора Савета безбедности, примећено је да је потребно побољшати тренутни систем заштите објеката од могућих терористичких претњи, наведено је у саопштењу, пренео је ТАС.

Сугерисано је да би кривично и административно законодавство требало да буде измењено да би се утврдила одговорност за кршење захтева за антитерористичку заштиту објеката (територија), нуклеарног и хемијског сектора, виталних, саобраћајних инфраструктура и других критичних и потенцијално опасних објеката и места на којим има пуно људи, саопштила је прес-служба.

Примећено је и да је потребна дубока научна анализа претњи новог типа која потиче од потенцијалне употребе терористичких достигнућа, научних достигнућа и технологија.

)Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар