Putin sa stalnim članovima Savjeta bezbjednosti

Predsednik Rusije Vladimir Putin održao je sastanak sa stalnim članovima Saveta za bezbednost, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Svijet 25.11.2019 | 15:06
Putin sa stalnim članovima Savjeta bezbjednosti
Na sastanku je razgovarano o različitim međunarodnim pitanjima, izjavio je Peskov, preneo je TAS.

Prema njegovim rečima, na sastanku su razmenjena mišljenja o situaciji na jugoistoku Ukrajine u kontekstu pripreme za samit Normandijskog formata zakazanog za 9. decembar.

Potrebno je poboljšati sistem antiterorističke zaštite objekata i teritorija, saopštila je u ponedeljak pres-služba ruskog Saveta bezbednosti.

Na sastanku panela o problemima neutralisanja unutrašnjih pretnji po nacionalnu bezbednost ruskog Naučnog odbora Saveta bezbednosti, primećeno je da je potrebno poboljšati trenutni sistem zaštite objekata od mogućih terorističkih pretnji, navedeno je u saopštenju, preneo je TAS.

Sugerisano je da bi krivično i administrativno zakonodavstvo trebalo da bude izmenjeno da bi se utvrdila odgovornost za kršenje zahteva za antiterorističku zaštitu objekata (teritorija), nuklearnog i hemijskog sektora, vitalnih, saobraćajnih infrastruktura i drugih kritičnih i potencijalno opasnih objekata i mesta na kojim ima puno ljudi, saopštila je pres-služba.

Primećeno je i da je potrebna duboka naučna analiza pretnji novog tipa koja potiče od potencijalne upotrebe terorističkih dostignuća, naučnih dostignuća i tehnologija.

)Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar