Новак Ђоковић сазнао ривале у Паризу

Новак Ђоковић је сазнао своје ривале на мастерсу у Паризу, пошто је у том граду у четвртак увече одржан жреб. Новак ће бити слободан у првом колу, па ће такмичење почети у другој рунди.

Тенис 26.10.2019 | 09:40
Новак Ђоковић сазнао ривале у Паризу
Тамо ћемо гледати дуел двојице српских тенисера, али само уколико Душан Лајовић успе да савлада домаћег Ришара Гаскеа. Ако све буде како треба и Ђоковић се пласира у трећу рунду, односно осмину финала, очекује га меч највероватније против Аргентинца Дијега Шварцмана, који ће претходно морати да изађе на крај са Кајлом Едмундом.



Ако први део жреба може да се назове лакшим, од четвртфинала креће озбиљан пут. Ту би Новак требало да игра против Баутисте Агута или Стефаноса Циципаса који су најквалитетнији и најбоље рангирани тенисери у том делу жреба. Ипак, надамо се добрим играма Ласла Ђереа, који ће стартовати против Де Минаура, док га у другом колу чека поменути Агут.

Пројектовано полуфинале биће озбиљан залог за све тенисере. У Новаковој половини жреба налази се Данил Медведев који је тренутно играч са убедљиво најбољом формом на свету, па би тај меч могао да се назове финале пре финала. Ипак, Руса чека ни мало лак пут до потенцијалног дуела са Новаком. На том путу стоје Џон Изнер, Давид Гофан, Милош Раонић и Доминик Тим.



Што се друге половине жреба тиче, Рафаел Надал би требало без већих проблема да стигне до полуфинала где би могао да игра против Роџера Федерера. Највећу препреку тениском класику, могао би да представља Карен Качанов, бранилац титуле, који може изаћи на мегдан Надалу у четвртфиналу, али и Алекс Зверев, који у истој рунди такмичења иде на Федерера.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар