Novak Đoković saznao rivale u Parizu

Novak Đoković je saznao svoje rivale na mastersu u Parizu, pošto je u tom gradu u četvrtak uveče održan žreb. Novak će biti slobodan u prvom kolu, pa će takmičenje početi u drugoj rundi.

Tenis 26.10.2019 | 09:40
Novak Đoković saznao rivale u Parizu
Tamo ćemo gledati duel dvojice srpskih tenisera, ali samo ukoliko Dušan Lajović uspe da savlada domaćeg Rišara Gaskea. Ako sve bude kako treba i Đoković se plasira u treću rundu, odnosno osminu finala, očekuje ga meč najverovatnije protiv Argentinca Dijega Švarcmana, koji će prethodno morati da izađe na kraj sa Kajlom Edmundom.



Ako prvi deo žreba može da se nazove lakšim, od četvrtfinala kreće ozbiljan put. Tu bi Novak trebalo da igra protiv Bautiste Aguta ili Stefanosa Cicipasa koji su najkvalitetniji i najbolje rangirani teniseri u tom delu žreba. Ipak, nadamo se dobrim igrama Lasla Đerea, koji će startovati protiv De Minaura, dok ga u drugom kolu čeka pomenuti Agut.

Projektovano polufinale biće ozbiljan zalog za sve tenisere. U Novakovoj polovini žreba nalazi se Danil Medvedev koji je trenutno igrač sa ubedljivo najboljom formom na svetu, pa bi taj meč mogao da se nazove finale pre finala. Ipak, Rusa čeka ni malo lak put do potencijalnog duela sa Novakom. Na tom putu stoje Džon Izner, David Gofan, Miloš Raonić i Dominik Tim.



Što se druge polovine žreba tiče, Rafael Nadal bi trebalo bez većih problema da stigne do polufinala gde bi mogao da igra protiv Rodžera Federera. Najveću prepreku teniskom klasiku, mogao bi da predstavlja Karen Kačanov, branilac titule, koji može izaći na megdan Nadalu u četvrtfinalu, ali i Aleks Zverev, koji u istoj rundi takmičenja ide na Federera.

(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar