Ко о чему, медији о Мурињу!

Учи немачки и "очијука" са бундеслигашем! Португалца је наводно контактирала Борусија Дортмунд и он је одбио понуду, али се спекулише да су и даље у контакту.

Фудбал 25.10.2019 | 21:56
Ко о чему, медији о Мурињу!
Жозе Мурињо званично је без посла од децембра 2018. када га је Манчестер јунајтед отпустио са места менаџера. Иако је слободан већ готово годину дана, медији не престају да се баве спекулацијама који ће следећи тим Португалац преузети.

Претходних месеци повезивали су га Реал Мадридом, Тотенхемом, Олимпиком из Лиона, али упркос гласинама није сео на клупу ниједног тима. Најновије гласине кажу да је био у "комбинацији" са Борусијом Дортмунд, али да је одбио тај клуб.

Иако је спортски директор немачког клуба Михаел Цорк то демантовао, јавност није убеђена да није било преговора. 

У прилог томе да је прича можда истинита иде и то да је Португалац током лета признао да му недостаје тренерски посао, терен, и то да се бави фудбалом свакодневно, а онда напоменуо да док чека нову прилику учи немачки језик.

"Не постоје било какве дискусије о тренеру и веома смо срећни што имамо Лусијена Фавра. Приче везане за Муриња су само гласине", истакао је немачки "Скај" Цорк.

Поједини медији у Немачкој тврде да су Мурињо и челници Борусије и даље у контакту и да се помно прате резултате клуба, односно да се држи на оку Фавр.

Он је у Дортмунд стигао у мају 2018. године, а прошле сезоне одвео је екипу до другог места у Бундеслиги. Ове сезоне не иде баш све како су прижељкивали у клубу, а на последњих седам мечева забележили су само две победе. На последњем дуелу у Лиги шампиона претрпели су пораз од Интера на гостовању (2:0).

У Бундеслиги тренутно заузимају четврто место.

Фавр има уговор са Борусијом до 2021. године, а време ће показати да ли ће га и одрадити до краја.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар