Ko o čemu, mediji o Murinju!

Uči nemački i "očijuka" sa bundesligašem! Portugalca je navodno kontaktirala Borusija Dortmund i on je odbio ponudu, ali se spekuliše da su i dalje u kontaktu.

Fudbal 25.10.2019 | 21:56
Ko o čemu, mediji o Murinju!
Žoze Murinjo zvanično je bez posla od decembra 2018. kada ga je Mančester junajted otpustio sa mesta menadžera. Iako je slobodan već gotovo godinu dana, mediji ne prestaju da se bave spekulacijama koji će sledeći tim Portugalac preuzeti.

Prethodnih meseci povezivali su ga Real Madridom, Totenhemom, Olimpikom iz Liona, ali uprkos glasinama nije seo na klupu nijednog tima. Najnovije glasine kažu da je bio u "kombinaciji" sa Borusijom Dortmund, ali da je odbio taj klub.

Iako je sportski direktor nemačkog kluba Mihael Cork to demantovao, javnost nije ubeđena da nije bilo pregovora. 

U prilog tome da je priča možda istinita ide i to da je Portugalac tokom leta priznao da mu nedostaje trenerski posao, teren, i to da se bavi fudbalom svakodnevno, a onda napomenuo da dok čeka novu priliku uči nemački jezik.

"Ne postoje bilo kakve diskusije o treneru i veoma smo srećni što imamo Lusijena Favra. Priče vezane za Murinja su samo glasine", istakao je nemački "Skaj" Cork.

Pojedini mediji u Nemačkoj tvrde da su Murinjo i čelnici Borusije i dalje u kontaktu i da se pomno prate rezultate kluba, odnosno da se drži na oku Favr.

On je u Dortmund stigao u maju 2018. godine, a prošle sezone odveo je ekipu do drugog mesta u Bundesligi. Ove sezone ne ide baš sve kako su priželjkivali u klubu, a na poslednjih sedam mečeva zabeležili su samo dve pobede. Na poslednjem duelu u Ligi šampiona pretrpeli su poraz od Intera na gostovanju (2:0).

U Bundesligi trenutno zauzimaju četvrto mesto.

Favr ima ugovor sa Borusijom do 2021. godine, a vreme će pokazati da li će ga i odraditi do kraja.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar