Ливерпул, ипак, не избацују из Лига купа!

Како се ово Ливерпулу догодило? Играо онај који није смео! Шампион Европе мораће да плати 225. 000 евра због великог кикса своје администрације! 

Фудбал 03.10.2019 | 20:02
Ливерпул, ипак, не избацују из Лига купа!
"Редсима" је претила суспензије из овог такмичења, пошто млади Педро Чиривела није био прописно регистрован за меч са МК Донсом, који је Ливерпул добио са 2:0.

Наиме, 22-годишњи фудбалер није имао потребну међународну потврду о трансферу, након што се летос вратио у клуб са позајмице из шпанске Екстремадуре.

"Након свеобухватног прегледа свих чињеница, Одбор је утврдио да није примерено избацити клуб из такмичења, због низа олакшавајућих околности", наводи се у саопштењу Одбора Фудбалске асоцијације Енглеске.

Ливерпул ће тако наставити са такмичењем у Лига купу, а наредни ривал у осмини финала им је Арсенал.

Велики пропуст се очигледно догађају и највећима, у најјачим лигама.

Ливерпул је прошле недеље играо меч трећег кола Лига купа против МК Донса и у победи 2:0 користио играча који није имао право наступа.

Шпанац Педро Ћиривела (22) ушао је са клупе за резервне играче, а то није било у складу са правилима, јер он нема међународну дозволу да заигра за "Редсе".

"Дисциплинци" су закључили да је Ливерпул дефинитивно направио пропуст, али ће се ипак извући са казном од 200.000 фунти (око 225.000 евра) јер је процењено да "не би било адекватно" да искључе екипу Јиргена Клопа из такмичења.

Ћиривела је прошле године био позајмљен шпанском друголигашу Екстремадури и није завршио "папирологију" да би несметано могао да наступа у свим енглеским такмичењима.

Ако Ливерпул понови овај пропуст до краја следеће сезоне, мораће да плати додатних 100.000 фунти.

У сваком случају, остаје питање како у тако великом клубу нису проверили да ли Јирген Клоп може да рачуна на Шпанца или не.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар