Liverpul, ipak, ne izbacuju iz Liga kupa!

Kako se ovo Liverpulu dogodilo? Igrao onaj koji nije smeo! Šampion Evrope moraće da plati 225. 000 evra zbog velikog kiksa svoje administracije! 

Fudbal 03.10.2019 | 20:02
Liverpul, ipak, ne izbacuju iz Liga kupa!
"Redsima" je pretila suspenzije iz ovog takmičenja, pošto mladi Pedro Čirivela nije bio propisno registrovan za meč sa MK Donsom, koji je Liverpul dobio sa 2:0.

Naime, 22-godišnji fudbaler nije imao potrebnu međunarodnu potvrdu o transferu, nakon što se letos vratio u klub sa pozajmice iz španske Ekstremadure.

"Nakon sveobuhvatnog pregleda svih činjenica, Odbor je utvrdio da nije primereno izbaciti klub iz takmičenja, zbog niza olakšavajućih okolnosti", navodi se u saopštenju Odbora Fudbalske asocijacije Engleske.

Liverpul će tako nastaviti sa takmičenjem u Liga kupu, a naredni rival u osmini finala im je Arsenal.

Veliki propust se očigledno događaju i najvećima, u najjačim ligama.

Liverpul je prošle nedelje igrao meč trećeg kola Liga kupa protiv MK Donsa i u pobedi 2:0 koristio igrača koji nije imao pravo nastupa.

Španac Pedro Ćirivela (22) ušao je sa klupe za rezervne igrače, a to nije bilo u skladu sa pravilima, jer on nema međunarodnu dozvolu da zaigra za "Redse".

"Disciplinci" su zaključili da je Liverpul definitivno napravio propust, ali će se ipak izvući sa kaznom od 200.000 funti (oko 225.000 evra) jer je procenjeno da "ne bi bilo adekvatno" da isključe ekipu Jirgena Klopa iz takmičenja.

Ćirivela je prošle godine bio pozajmljen španskom drugoligašu Ekstremaduri i nije završio "papirologiju" da bi nesmetano mogao da nastupa u svim engleskim takmičenjima.

Ako Liverpul ponovi ovaj propust do kraja sledeće sezone, moraće da plati dodatnih 100.000 funti.

U svakom slučaju, ostaje pitanje kako u tako velikom klubu nisu proverili da li Jirgen Klop može da računa na Španca ili ne.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar