Шпанија шампион: "Фурија" поново на крову свијета

Кошаркаши Шпаније други пут у историји постали су шампиони света, пошто су у финалу Мундобаскета у Кини савладали Аргентину са 95:75. Искуство и гранитна одбрана шпанског тима донели прву титулу од 2006. године, Аргентина, после 2002. и Индијанополиса, опет долази до сребрне медаље. Скола заустављен, Рубио предводио "фурију", уз свесрдну помоћ Гасола, Љуља, Фернандеза и Ернангомеза.

Свијет 15.09.2019 | 16:23
Шпанија шампион: "Фурија" поново на крову свијета
Кошаркаши Шпаније убедљиво су савладали Аргентину 95:75 и постали шампиони света на Мундобаскету у Кини.
 
Изабраници Серђа Скариола оправдали су улогу фаворита и без изгубљеног меча попели се на кров света, други пут у историји после Јапана 2006. године.

У финалном мечу у Пекингу, Шпанија је потпуно зауставила најбоље играче Аргентине, Кампаца и Сколу, и доминантно стигла до титуле шампиона света,

Скола је прве поене на мечу из игре постигао средином последње четвртине, на крају завршио меч са осам поена и осам скокова.

На другој страни, Шпанци су играли разноврсно у нападу, успели да казне све пропусте у одбрани Аргентине, распоредили поене на добар број играча и контролисали меч од почетка до краја.

За најбољег играча финала проглашен је Рики Рубио, који је постигао 20 поена, уз седам скокова. Љуљ је додао 15, Марк Гасол 14, а Фернандез, Хуанчо и Вили Ернангомез по 11 поена.

Габријел Дек био је најефикаснији у тиму Аргентине са 24 поена.

Шпанија је тако стигла до друге титуле шампиона света у историји, док је Аргентина, други пут у 21. веку, поражена у финалима и мораће да се задовољи сребром.

(РТС)

Коментари / 0

Оставите коментар