СП - Џеф Брукс: Српски центри су дивови!

“Знамо сви да нас чека трећа утакмица против Србије. Биће то права трилогија“.

Кошарка 04.09.2019 | 08:19
СП - Џеф Брукс: Српски центри су дивови!
Фошан је спреман за последње коло групне фазе и меч који одлучује све. Анголи и Филипинима остаје да се изборе за почасни тријумф, док ће Србија и Италија укрстити копља у сусрету који ће одгонетнути једину недоумицу у овом тренутку – ко у наредну фазу носи цео плен?

Бранилац сребра из 2014. наоштрен је до зуба, док највећи изазивач Групе Д чека своју шансу и нада се да ће кошаркашки богови услишити њихове молбе и дати им усијане руке како би запалили мрежицу српског коша.

Мада Италија има јасно исцртано нападачко решење и даље остаје велика мистерија како ће бранити рекет и ко ће изнети највећи терет против одличних српских центара – Николе Јокића, Мирослава Радуљице, Николе Милутинова и Бобана Марјановића?

“Мислите против дивова“, пита нас Џеф Брукс, момак у кога су уперене све очи италијанске кошаркашке јавности у недостатку адекватнијег решења.

Када смо га питали да ли ће Италији бити лакше у улози која не носи психолошко оптерећење фаворита и после два пораза у припремним окршајима, дугајлија миланске Олимпије на одговара:

“У мом искуству, а девет година сам у Европи, ниједна утакмица није унапред добијена, нити има припремних и пријатељских окршаја. Свака утакмица је важна, сваки наредни противник најтежи, док тренери од тебе захтевају да будете на врхунцу својих могућности како бисте однели победу. У прошлој утакмици смо урадили много бољи посао како бисмо пребродили олују“.

Образложио је Брукс оно што је претходно изговорио...

“Ишли смо овако – када они нападну нас, ми покушамо да нападнемо њих. У последњој четвртини смо направили велику серију и доста смо енергије утрошили. Морамо да направимо такву базу. Они су заиста дивови – Јокић, Марјановић, Радуљица и Милутинов. Нису они само високи, већ јако талентовани момци. А, да бисмо покушали да их надмудримо мораћемо да имамо подршку свих играча у тиму – од плејмејкера, бекова и осталих саиграча у рекету како бисмо креирали правовремена удвајања. Мораћемо доста тога да ускладимо зависно од самог тока игре. И да останемо пуни самопоуздања као у прве две утакмице, наравно“, каже нам Брукс и закључује:

“Знамо сви колико је Србија добра, али и ми осећамо да смо добра екипа и покушаћемо да покажемо свима шта знамо“.

Трећи пут у мање од месец дана. Тешко да има нешто да се сакрије, а овог пута нико нема право на грешку.

“Знамо сви да нас чека трећа утакмица против Србије. Биће то права кошаркашка трилогија! Мада смо прву изгубили великом разликом, друга се завршила у драматичном стилу, па ћемо покушати да се боримо као тим, да урадимо све да направимо позитиван резултат, да додајемо лопту што брже, да се крећемо и комуницирамо правовремено, па ћемо видети докле ће нас то довести“, каже Брукс.

Како Италија може до победе? Брукс има једноставно решење...

“Биће свакако тешко, Србија је једна од најбољих репрезентација на овом турниру, али ништа не долази само од себе, поготово не у овом спорту, јер свака победа носи своју цену и ми желимо да је платимо како бисмо дошли до исте. Мораћемо да останемо максимално фокусирани на оба краја терена и покушамо да будемо агресивни на лопти све време“.

Свима је јасно да ће поражени састав у дербију Групе Д имати тежи пут да обезбеди пласман у нокаут фазу, пошто ће у новоформираној групи у Вухану главни такмац бити Шпанија.

“Ако будемо ушли у утакмицу размишљајући шта нас чека у наставку, онда смо изгубили пола битке. Сада размишљамо само о победи над Србима, не против кога ћемо да играмо у наставку такмичења. Због тога сви знамо да морамо да будемо стрпљиви, да идемо корак по корак и не трчимо пред руду. У среду морамо да направимо први корак, а онда ћемо да видимо даље. Шпанију и остале ћемо оставити за неки други дан. Наш циљ је да победимо Србију, баш као што је и њихова главна идеја да добију нас“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар