SP - Džef Bruks: Srpski centri su divovi!

“Znamo svi da nas čeka treća utakmica protiv Srbije. Biće to prava trilogija“.

Košarka 04.09.2019 | 08:19
SP - Džef Bruks: Srpski centri su divovi!
Fošan je spreman za poslednje kolo grupne faze i meč koji odlučuje sve. Angoli i Filipinima ostaje da se izbore za počasni trijumf, dok će Srbija i Italija ukrstiti koplja u susretu koji će odgonetnuti jedinu nedoumicu u ovom trenutku – ko u narednu fazu nosi ceo plen?

Branilac srebra iz 2014. naoštren je do zuba, dok najveći izazivač Grupe D čeka svoju šansu i nada se da će košarkaški bogovi uslišiti njihove molbe i dati im usijane ruke kako bi zapalili mrežicu srpskog koša.

Mada Italija ima jasno iscrtano napadačko rešenje i dalje ostaje velika misterija kako će braniti reket i ko će izneti najveći teret protiv odličnih srpskih centara – Nikole Jokića, Miroslava Raduljice, Nikole Milutinova i Bobana Marjanovića?

“Mislite protiv divova“, pita nas Džef Bruks, momak u koga su uperene sve oči italijanske košarkaške javnosti u nedostatku adekvatnijeg rešenja.

Kada smo ga pitali da li će Italiji biti lakše u ulozi koja ne nosi psihološko opterećenje favorita i posle dva poraza u pripremnim okršajima, dugajlija milanske Olimpije na odgovara:

“U mom iskustvu, a devet godina sam u Evropi, nijedna utakmica nije unapred dobijena, niti ima pripremnih i prijateljskih okršaja. Svaka utakmica je važna, svaki naredni protivnik najteži, dok treneri od tebe zahtevaju da budete na vrhuncu svojih mogućnosti kako biste odneli pobedu. U prošloj utakmici smo uradili mnogo bolji posao kako bismo prebrodili oluju“.

Obrazložio je Bruks ono što je prethodno izgovorio...

“Išli smo ovako – kada oni napadnu nas, mi pokušamo da napadnemo njih. U poslednjoj četvrtini smo napravili veliku seriju i dosta smo energije utrošili. Moramo da napravimo takvu bazu. Oni su zaista divovi – Jokić, Marjanović, Raduljica i Milutinov. Nisu oni samo visoki, već jako talentovani momci. A, da bismo pokušali da ih nadmudrimo moraćemo da imamo podršku svih igrača u timu – od plejmejkera, bekova i ostalih saigrača u reketu kako bismo kreirali pravovremena udvajanja. Moraćemo dosta toga da uskladimo zavisno od samog toka igre. I da ostanemo puni samopouzdanja kao u prve dve utakmice, naravno“, kaže nam Bruks i zaključuje:

“Znamo svi koliko je Srbija dobra, ali i mi osećamo da smo dobra ekipa i pokušaćemo da pokažemo svima šta znamo“.

Treći put u manje od mesec dana. Teško da ima nešto da se sakrije, a ovog puta niko nema pravo na grešku.

“Znamo svi da nas čeka treća utakmica protiv Srbije. Biće to prava košarkaška trilogija! Mada smo prvu izgubili velikom razlikom, druga se završila u dramatičnom stilu, pa ćemo pokušati da se borimo kao tim, da uradimo sve da napravimo pozitivan rezultat, da dodajemo loptu što brže, da se krećemo i komuniciramo pravovremeno, pa ćemo videti dokle će nas to dovesti“, kaže Bruks.

Kako Italija može do pobede? Bruks ima jednostavno rešenje...

“Biće svakako teško, Srbija je jedna od najboljih reprezentacija na ovom turniru, ali ništa ne dolazi samo od sebe, pogotovo ne u ovom sportu, jer svaka pobeda nosi svoju cenu i mi želimo da je platimo kako bismo došli do iste. Moraćemo da ostanemo maksimalno fokusirani na oba kraja terena i pokušamo da budemo agresivni na lopti sve vreme“.

Svima je jasno da će poraženi sastav u derbiju Grupe D imati teži put da obezbedi plasman u nokaut fazu, pošto će u novoformiranoj grupi u Vuhanu glavni takmac biti Španija.

“Ako budemo ušli u utakmicu razmišljajući šta nas čeka u nastavku, onda smo izgubili pola bitke. Sada razmišljamo samo o pobedi nad Srbima, ne protiv koga ćemo da igramo u nastavku takmičenja. Zbog toga svi znamo da moramo da budemo strpljivi, da idemo korak po korak i ne trčimo pred rudu. U sredu moramo da napravimo prvi korak, a onda ćemo da vidimo dalje. Španiju i ostale ćemo ostaviti za neki drugi dan. Naš cilj je da pobedimo Srbiju, baš kao što je i njihova glavna ideja da dobiju nas“.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar