Попео се на небодер и окачио симбол помирења

Пењач Ален Роберт, познат по надимку “француски спајдермен”, попео се данас на небордер од 68 спратова у Хонгконгу како би подигао заставу која представља симбол помирења Кине и те територије, у вријеме када вишенедјељни протести у том граду не показују знаке јењавања.

Свијет 16.08.2019 | 12:20
Попео се на небодер и окачио симбол помирења
Роберт је велики транспарент развио на Ченг Конг Центру, смјештеном у централном пословном округу, на који се попео користећи се голим рукама, без заштитног појаса, преноси Ројтерс.

Кинеска застава налази се у лијевом углу на транспаренту, а застава Хонгконга на десном, док је испод њих слика двије руке, жуте и црвене боје, које су рукују на бијелој позадини, која означава мир.

Роберт је ухапшен након што се успио на небордер и одвезен је у оближњу полицијску станицу, преноси Ројтерс. 

То је трећи пут да се он попео на центар, који је у власништву Ченг Конг Холдингса.

Роберту је у августу 2018. на годину дана забрањено да се пење на зграде у тој бившој британској колонијии, али је та забрана истекла прије двије недјеље.

Он се попео у вријеме када се током викенда у Хонгконгу очекују нове масовне демонстрације, које су почеле у јуну против закона о изручењу, а касније се прошириле и на друге демократске захтјеве који су им обећани 1997, када је Кина преузела ту територију, која је некада била британска колонија.



(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар