Popeo se na neboder i okačio simbol pomirenja

Penjač Alen Robert, poznat po nadimku “francuski spajdermen”, popeo se danas na neborder od 68 spratova u Hongkongu kako bi podigao zastavu koja predstavlja simbol pomirenja Kine i te teritorije, u vrijeme kada višenedjeljni protesti u tom gradu ne pokazuju znake jenjavanja.

Svijet 16.08.2019 | 12:20
Popeo se na neboder i okačio simbol pomirenja
Robert je veliki transparent razvio na Čeng Kong Centru, smještenom u centralnom poslovnom okrugu, na koji se popeo koristeći se golim rukama, bez zaštitnog pojasa, prenosi Rojters.

Kineska zastava nalazi se u lijevom uglu na transparentu, a zastava Hongkonga na desnom, dok je ispod njih slika dvije ruke, žute i crvene boje, koje su rukuju na bijeloj pozadini, koja označava mir.

Robert je uhapšen nakon što se uspio na neborder i odvezen je u obližnju policijsku stanicu, prenosi Rojters. 

To je treći put da se on popeo na centar, koji je u vlasništvu Čeng Kong Holdingsa.

Robertu je u avgustu 2018. na godinu dana zabranjeno da se penje na zgrade u toj bivšoj britanskoj kolonijii, ali je ta zabrana istekla prije dvije nedjelje.

On se popeo u vrijeme kada se tokom vikenda u Hongkongu očekuju nove masovne demonstracije, koje su počele u junu protiv zakona o izručenju, a kasnije se proširile i na druge demokratske zahtjeve koji su im obećani 1997, kada je Kina preuzela tu teritoriju, koja je nekada bila britanska kolonija.



(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar