Меган модом помаже

Војвоткиња од Сасекса, Меган Маркл, покренула је модну линију желећи да подржи хуманитерну организацију „Смарт воркс“ која помаже незапосленим женама да нађу посао.

Забава 01.08.2019 | 11:25
Меган модом помаже
Меган Маркл је заједно са својом пријатељицом и дизајнерком Мишом Нону, а у сарадњи са британским компанијама „Маркс енд Спенсер“, „Џон Луис и партнерс“ и „Џигсоу“, преипремила колекцију пословне одеће како би помогла организацији „Смарт воркс“, преноси агенција АП.

Војвоткиња од Сасекса је за септембарско издање британског Вога најавила да ће колекција бити продавана по принципу „један за један“, односно, за сваки купљени комад одеће, други ће бити дониран у хуманитарне сврхе.

Меган је у јануару постала краљевски покровитељ „Смарт Воркса“ и тада је током посете помогла једној жени да направи одевну комбинацију у којој ће отићи на разговор за посао.

Ова хуманитарна организација организује обуке незапослених жена за разговоре за посао и донира им гардеробу у којој ће отићи на интервју. Од како се војвоткиња Меган укључила у њихов програм, организација је успела да удвостручи број жена којима је помогала само у Лондону.

Пошто „Меган ефекат“, феномен да неком одевном предмету вртоглаво расте популарност уколико се војвоткиња појави у њему у јавности, многи се надају да ће њена предстојећа колекција значајно утицати да „Смарт воркс“ помогне још већем броју жене него до сада.

РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар