Теyа Дора чувала пиле у стану док није постао петао!

Поводом рођендана српске представнице на Евровизији - Теyа Доре, али и првомајских празника, певачицина мама Јасна Јојић присетила се једне занимљиве анегдоте која се годинама препричава у њиховој породици, а у којој су главни ликови Теодора и једно пиле.

Забава 02.05.2024 | 17:11
Теyа Дора чувала пиле у стану док није постао петао!

- Током пролећа 1998. године, кад је са својим татом Драганом Теyа Дора била у Доњем Милановцу за викенд, шетајући пијацом, наишли су на жену која је продавала тек излегле пилиће. Теодора се толико одушевила и играла с њима, да је продавачица рекла да једно може да понесе кући, па да јој га врати по подне, пре него што она отпутује назад у село у ком је живела. Али кад су Теyа Дора и њен тата поново дошли да врате пиле, жене више није било - испричала нам је Теyа Дорина мама Јасна и уз смех се присетила како је певачица инсистирала да пиле поведе са собом у Београд и да га чува надаље у стану.

Teya Dora<спан цласс="имгСоурце">ФОТО: ПРИВАТНА АРХИВА

- Неколико првих месеци све је било супер, пиле се потпуно привикло на кућни живот и на шетњу по парку, а највећу забаву пилету је представљало куцање по тастатури чим бих ја устала са компјутерске столице. Међутим, крајем лета, једне ноћи, по целој згради је одјекнуло снажно кукурикање. Испоставило се да је пиле био петао и да је надаље пред сваку зору око три ујутру буквално будио пола београдског насеља Филмски град, где смо тада живели. Петлића је тужна Теyа Дора због комшија морала да одведе у Бор код баке и деке, који су имали своју окућницу, и тамо га је посећивала још годинама. Све док петао није умро природном смрћу - испричала нам је Теyа Дорина мама.

<имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2024/04/29/19/3871719_теа-и-њено-петао-1999-београд_фф.јпг?вер=1714413872" алт="Теyа Дора" /><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: ПРИВАТНА АРХИВА

Јасна нам је испричала и да је Теyа Дора одмалена, као што то и сада чини, увек скупљала напуштене, повређене и болесне животиње и неговала их док се не опораве, како куце и маце, тако и голубове и ластавице које би испале из разрушеног гнезда.

(<а хреф="хттпс://www.курир.рс/старс/4385112/хит-прица-о-теyа-дорином-пилету">курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар