Megan modom pomaže

Vojvotkinja od Saseksa, Megan Markl, pokrenula je modnu liniju želeći da podrži humaniternu organizaciju „Smart vorks“ koja pomaže nezaposlenim ženama da nađu posao.

Zabava 01.08.2019 | 11:25
Megan modom pomaže
Megan Markl je zajedno sa svojom prijateljicom i dizajnerkom Mišom Nonu, a u saradnji sa britanskim kompanijama „Marks end Spenser“, „Džon Luis i partners“ i „Džigsou“, preipremila kolekciju poslovne odeće kako bi pomogla organizaciji „Smart vorks“, prenosi agencija AP.

Vojvotkinja od Saseksa je za septembarsko izdanje britanskog Voga najavila da će kolekcija biti prodavana po principu „jedan za jedan“, odnosno, za svaki kupljeni komad odeće, drugi će biti doniran u humanitarne svrhe.

Megan je u januaru postala kraljevski pokrovitelj „Smart Vorksa“ i tada je tokom posete pomogla jednoj ženi da napravi odevnu kombinaciju u kojoj će otići na razgovor za posao.

Ova humanitarna organizacija organizuje obuke nezaposlenih žena za razgovore za posao i donira im garderobu u kojoj će otići na intervju. Od kako se vojvotkinja Megan uključila u njihov program, organizacija je uspela da udvostruči broj žena kojima je pomogala samo u Londonu.

Pošto „Megan efekat“, fenomen da nekom odevnom predmetu vrtoglavo raste popularnost ukoliko se vojvotkinja pojavi u njemu u javnosti, mnogi se nadaju da će njena predstojeća kolekcija značajno uticati da „Smart vorks“ pomogne još većem broju žene nego do sada.

RTS
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar