Планинарку из БиХ погодио гром

Мало је недостајало да се успон на планински врх у аустријском Траунштајну кобно заврши за 29-годишњу алпинисткињу из БиХ, преноси кроне. ат.

Босна и Херцеговина 28.07.2019 | 17:27
Планинарку из БиХ погодио гром
Након што је са својим пријатељем (22) савладала планински врх, током спуштања преко Хернлерштајга десила се несрећа. Спуштајући се, жена се ухватила за челично уже које је изненада погодила муња.

Алпинисткиња из БиХ претрпјела је електро шок који је одбацио на земљу. Иако је задобила повреде, заједно са пријатељем наставила је да се спушта. Мало иза поноћи, потпуно исцрпљена, није могла више да настави кретање. Тада је стигла помоћ - 13 планинских спасилаца из Гмундена и један алпски полицајац успјели су се пробити до бх планинара.

Четири сата је трајало преношење повријеђене дјевојке на носилима до котлине да би јутрос око шест сати амбулантним колима била превезена у болницу у Гмундену. Аустријски спасиоци изјавили су да пар из БиХ није био адекватно опремљен за опасну авантуру.

(кроне.ат)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Дрекавац

28.07.2019 18:03

Оно, кад је беспослено и глупо, а има пара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алека

28.07.2019 19:08

А ти си, оно кад си глупа и љубоморна особа.У нормалним дрзавама иду људи на планинарења, баве се спортом, возе бицикле.Е сад, то сто је код нас ту све заостало као ти, то је друга прица.....

Name

Дрекавац

29.07.2019 00:06

Баш сам лудо љубоморан што ме не спуца гром по некаквим чукама у Аустрији! Видис, кад ми тако написес да сам ја глуп и заостао и да је у нормалним дрзавама другације, јасно је да си неписмен, а 21. вијек, брука! Не знаш куцати слова, чак ни исправном латиницом у нашим говорним подручјима. За ћирилицу да те и не питам. Читати, можда и знаш, али за милион евра не би знао написати исправну реченицу, пардон, реценицу. Твоја "нормална дрзава" паметније и не треба, па се поклопи ушима и уздржи од додатне бруке.

Name

Милан БЛ

29.07.2019 05:46

Све сто је нормално ,за тебе није !!! Вјероватно волис кафану и кладионицу. Такви је вецина у Босни.

Name

Исток

29.07.2019 20:41

Не разумијем. Јел ови спасиоци из Аустрије оце да казу да ови наси "заостали" планинари нису са собом носили непходну опрему , громобран и уземљење , или фарадејев кавез. Хебем ти струку.

ОДГОВОРИТЕ