Planinarku iz BiH pogodio grom

Malo je nedostajalo da se uspon na planinski vrh u austrijskom Traunštajnu kobno završi za 29-godišnju alpinistkinju iz BiH, prenosi krone. at.

Bosna i Hercegovina 28.07.2019 | 17:27
Planinarku iz BiH pogodio grom
Nakon što je sa svojim prijateljem (22) savladala planinski vrh, tokom spuštanja preko Hernlerštajga desila se nesreća. Spuštajući se, žena se uhvatila za čelično uže koje je iznenada pogodila munja.

Alpinistkinja iz BiH pretrpjela je elektro šok koji je odbacio na zemlju. Iako je zadobila povrede, zajedno sa prijateljem nastavila je da se spušta. Malo iza ponoći, potpuno iscrpljena, nije mogla više da nastavi kretanje. Tada je stigla pomoć - 13 planinskih spasilaca iz Gmundena i jedan alpski policajac uspjeli su se probiti do bh planinara.

Četiri sata je trajalo prenošenje povrijeđene djevojke na nosilima do kotline da bi jutros oko šest sati ambulantnim kolima bila prevezena u bolnicu u Gmundenu. Austrijski spasioci izjavili su da par iz BiH nije bio adekvatno opremljen za opasnu avanturu.

(krone.at)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Дрекавац

28.07.2019 18:03

Оно, кад је беспослено и глупо, а има пара.

ODGOVORITE
Name

Aleka

28.07.2019 19:08

A ti si, ono kad si glupa i ljubomorna osoba.U normalnim drzavama idu ljudi na planinarenja, bave se sportom, voze bicikle.E sad, to sto je kod nas tu sve zaostalo kao ti, to je druga prica.....

Name

Дрекавац

29.07.2019 00:06

Баш сам лудо љубоморан што ме не спуца гром по некаквим чукама у Аустрији! Видис, кад ми тако написес да сам ја глуп и заостао и да је у нормалним дрзавама другације, јасно је да си неписмен, а 21. вијек, брука! Не знаш куцати слова, чак ни исправном латиницом у нашим говорним подручјима. За ћирилицу да те и не питам. Читати, можда и знаш, али за милион евра не би знао написати исправну реченицу, пардон, реценицу. Твоја "нормална дрзава" паметније и не треба, па се поклопи ушима и уздржи од додатне бруке.

Name

Milan BL

29.07.2019 05:46

Sve sto je normalno ,za tebe nije !!! Vjerovatno volis kafanu i kladionicu. Takvi je vecina u Bosni.

Name

Istok

29.07.2019 20:41

Ne razumijem. Jel ovi spasioci iz Austrije oce da kazu da ovi nasi "zaostali" planinari nisu sa sobom nosili nephodnu opremu , gromobran i uzemljenje , ili faradejev kavez. Hebem ti struku.

ODGOVORITE