Бивши специјалац иза решетака

Општински суд у Широком Бријегу одредио је једномесечни притвор Јосипу Меналу (42) из Чапљине осумњиченом за изнуду 250. 000 евра од држављанке Хрватске И. Ш.  

Босна и Херцеговина 28.07.2019 | 14:50
Бивши специјалац иза решетака
Притвор је одређен због опасности од бјекства, јер је за бившим специјалцем расписано више потјерница из земаља ЕУ, међу којима је и Хрватска. Притвор осумњиченом одређен је и због опасности од понављања кривичних дјела обзиром да је Менало раније правоснажно осуђиван.

Према досадашњим резултатима истраге Менало је у периоду од 11. до 15. јула ове године пријетио да ће убити И.Ш. и њено малољетно дијете.

-Присилио је жртву да дође у Посушје што је оштећена и учинила, али до примопредаје новца није дошло, јер је осумњичени ухапшен – објаснио је извор из истраге.

Менало је ухапшен у акцији кодног назива “Крупа” у којој су учесвовали истражиоци Обавјештајно безбједносне агенције (ОБА) БиХ и Федералне управе полиције.

Са Меналом је ухапшена и његова саучесница, али је она након криминалистичке обраде пуштена да се брани са слободе.

Приликом хапшења и претреса осумњичених пронађени су и одузети предмети који су кориштени приликом чињења предметног кривичног дјела, а који ће бити дио материјалних доказа у будућем кривичном поступку.

Ухапшени Менало иначе има двојно држављанство БиХ и Хрватске, а полицији у региону, али и земљама ЕУ познат је по извршењу тешких кривичних дјела. За Меналом је Њемачка прије неколико година расписала потјерницу због оружане пљачке.

Заједно са четворицом саучесника, Менало је осумњичен за оружану пљачку породичне куће у Њемачком граду Лабервајнтингу. Разбојници су 7. марта 2014. године упали у лускузну вилу, те двоје супружника старости око 70 година везали жицом. Након преметачине украли су новац и златни накит чија је укупна вриједност процијењена на више од 100.00 евра.

Ово разбојништво било је типовано, јер се радило о власнику грађевинске фирме. Менало је и у Хрватској већ био у сукобу са законом. Према ранијем писању медија радило се о привредном криминалу због којег је осуђен на условну казну затвора.

(Српскаинфо)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Слика и прилика

28.07.2019 14:36

Е управо је ово слика и прилика свих оних зликоваца што пред прошлу Нову Годину оклопљени изађоше да туку голорук народ, старце и дјецу. Го олош, шљам и криминалац предвођен психопатом из Крњеуше. Сила Бога не моли, Бог силу не воли. Све дође на наплату. Проклети били.

ОДГОВОРИТЕ