Bivši specijalac iza rešetaka

Opštinski sud u Širokom Brijegu odredio je jednomesečni pritvor Josipu Menalu (42) iz Čapljine osumnjičenom za iznudu 250. 000 evra od državljanke Hrvatske I. Š.  

Bosna i Hercegovina 28.07.2019 | 14:50
Bivši specijalac iza rešetaka
Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva, jer je za bivšim specijalcem raspisano više potjernica iz zemalja EU, među kojima je i Hrvatska. Pritvor osumnjičenom određen je i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnih djela obzirom da je Menalo ranije pravosnažno osuđivan.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage Menalo je u periodu od 11. do 15. jula ove godine prijetio da će ubiti I.Š. i njeno maloljetno dijete.

-Prisilio je žrtvu da dođe u Posušje što je oštećena i učinila, ali do primopredaje novca nije došlo, jer je osumnjičeni uhapšen – objasnio je izvor iz istrage.

Menalo je uhapšen u akciji kodnog naziva “Krupa” u kojoj su učesvovali istražioci Obavještajno bezbjednosne agencije (OBA) BiH i Federalne uprave policije.

Sa Menalom je uhapšena i njegova saučesnica, ali je ona nakon kriminalističke obrade puštena da se brani sa slobode.

Prilikom hapšenja i pretresa osumnjičenih pronađeni su i oduzeti predmeti koji su korišteni prilikom činjenja predmetnog krivičnog djela, a koji će biti dio materijalnih dokaza u budućem krivičnom postupku.

Uhapšeni Menalo inače ima dvojno državljanstvo BiH i Hrvatske, a policiji u regionu, ali i zemljama EU poznat je po izvršenju teških krivičnih djela. Za Menalom je Njemačka prije nekoliko godina raspisala potjernicu zbog oružane pljačke.

Zajedno sa četvoricom saučesnika, Menalo je osumnjičen za oružanu pljačku porodične kuće u Njemačkom gradu Labervajntingu. Razbojnici su 7. marta 2014. godine upali u luskuznu vilu, te dvoje supružnika starosti oko 70 godina vezali žicom. Nakon premetačine ukrali su novac i zlatni nakit čija je ukupna vrijednost procijenjena na više od 100.00 evra.

Ovo razbojništvo bilo je tipovano, jer se radilo o vlasniku građevinske firme. Menalo je i u Hrvatskoj već bio u sukobu sa zakonom. Prema ranijem pisanju medija radilo se o privrednom kriminalu zbog kojeg je osuđen na uslovnu kaznu zatvora.

(Srpskainfo)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Slika i prilika

28.07.2019 16:36

E upravo je ovo slika i prilika svih onih zlikovaca što pred prošlu Novu Godinu oklopljeni izađoše da tuku goloruk narod, starce i djecu. Go ološ, šljam i kriminalac predvođen psihopatom iz Krnjeuše. Sila Boga ne moli, Bog silu ne voli. Sve dođe na naplatu. Prokleti bili.

ODGOVORITE