Адвокат против мјере притвора

Тужилаштво Кантона Сарајево затражило је једномјесечни притвор за Ајлу Садиковић која је из ватреног оружја ранила мужа на једном сарајевском паркингу, а њен адвокат Џема Милаими-Хасанагић успротивила се приједлогу тужиоца Адвије Хајдо-Балта, која је затражила одређивање једномјесечног притвора за Садиковић због узнемирења јавности и понављања кривичног дјела.

Босна и Херцеговина 26.07.2019 | 15:53
Адвокат против мјере притвора
Сарајевска адвокатица је данас на сједници у Кантоналном суду Сарајево истакла да је Ајла пуцала у нужној одбрани.Она је осумњичена за покушај убиства.

"Става смо да моја брањеница није починила кривично дјело убиства у покушају из разлога што није имала намјеру да на било који начин повриједи супруга, а поготово не да га лиши живота", рекла је за 'Аваз' Милаими-Хасанагић, која је затражила да се Садиковић изрекну мјере забране.

Рочиште за одређивање притвора биће одржано данас, а федерални медији преносе да је она имала дозволу за ношење пиштоља из којег је пуцала.

"Приједлог за одређивање притвора је поднесен због опасности од узнемирења јавности и понављања кривичног дјела", рекао је Алем Хамзић, портпарол Тужилаштва КС.

Брачне размирице су довеле до инцидента, а медији су јавили и да је у току бракоразводна парница између ухапшене Ајле и њеног супруга Дениса Садиковића.

Пуцњава се догодила на паркингу у насељу Циглане гдје су се ово двоје супружника требали наћи на кафи, али је дошло до свађе, а наводно је Денис Ајлу покушао силом угурати у аутомобил, након чега је она реаговала.

(Аваз)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Стана

26.07.2019 14:36

Бозе, хоцу ли ја икад сазнати због цега сам притворена , а ОТ Добој у којем је затаскан криминал који сам пријавила, трази да се притворим на дузи период, и Окрузни суд увазио и прихватио предлог тузилалства, тако да немам појма ста ми слиједи, а адвокат Бубиц којег сам дебело платила одустао од мене и кад сам отисла код њега, казе да он мене и не познаје и да незна ни ко сам ја. Све ми се цини да је судија Бранимир Јукиц пресао на Окрузни суд да доцека моју залбу и да је одбаци како би потврдио своју пресуду. Има ли ово игдје на планети? Има ли адвокат у овој дрзави да ме заступа? Игледа да неце нико да заступа оне који нису урадили неста, сем сто се боре против криминала и корупције.

ОДГОВОРИТЕ