Advokat protiv mjere pritvora

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je jednomjesečni pritvor za Ajlu Sadiković koja je iz vatrenog oružja ranila muža na jednom sarajevskom parkingu, a njen advokat Džema Milaimi-Hasanagić usprotivila se prijedlogu tužioca Advije Hajdo-Balta, koja je zatražila određivanje jednomjesečnog pritvora za Sadiković zbog uznemirenja javnosti i ponavljanja krivičnog djela.

Bosna i Hercegovina 26.07.2019 | 15:53
Advokat protiv mjere pritvora
Sarajevska advokatica je danas na sjednici u Kantonalnom sudu Sarajevo istakla da je Ajla pucala u nužnoj odbrani.Ona je osumnjičena za pokušaj ubistva.

"Stava smo da moja branjenica nije počinila krivično djelo ubistva u pokušaju iz razloga što nije imala namjeru da na bilo koji način povrijedi supruga, a pogotovo ne da ga liši života", rekla je za 'Avaz' Milaimi-Hasanagić, koja je zatražila da se Sadiković izreknu mjere zabrane.

Ročište za određivanje pritvora biće održano danas, a federalni mediji prenose da je ona imala dozvolu za nošenje pištolja iz kojeg je pucala.

"Prijedlog za određivanje pritvora je podnesen zbog opasnosti od uznemirenja javnosti i ponavljanja krivičnog djela", rekao je Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS.

Bračne razmirice su dovele do incidenta, a mediji su javili i da je u toku brakorazvodna parnica između uhapšene Ajle i njenog supruga Denisa Sadikovića.

Pucnjava se dogodila na parkingu u naselju Ciglane gdje su se ovo dvoje supružnika trebali naći na kafi, ali je došlo do svađe, a navodno je Denis Ajlu pokušao silom ugurati u automobil, nakon čega je ona reagovala.

(Avaz)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Stana

26.07.2019 14:36

Boze, hocu li ja ikad saznati zbog cega sam pritvorena , a OT Doboj u kojem je zataskan kriminal koji sam prijavila, trazi da se pritvorim na duzi period, i Okruzni sud uvazio i prihvatio predlog tuzilalstva, tako da nemam pojma sta mi slijedi, a advokat Bubic kojeg sam debelo platila odustao od mene i kad sam otisla kod njega, kaze da on mene i ne poznaje i da nezna ni ko sam ja. Sve mi se cini da je sudija Branimir Jukic presao na Okruzni sud da doceka moju zalbu i da je odbaci kako bi potvrdio svoju presudu. Ima li ovo igdje na planeti? Ima li advokat u ovoj drzavi da me zastupa? Igleda da nece niko da zastupa one koji nisu uradili nesta, sem sto se bore protiv kriminala i korupcije.

ODGOVORITE