WБ: Рафа без милости за Цонгу!

Вилијамс и Барти лако до четвртог кола Вимблдона! Серена Вилијамс пласирала се у одмину финала Вимблдона, пошто је у два сета победила Јулију Гергес – 6:3, 6:4.  Нишикори и Квери у осмини финала Вимблдона.  Кеи Нишикори пласирао се у осмину финала Вимблдона, пошто је у три сета победио Американца Стива Џонсона – 6:4, 6:3, 6:2.  Квитова хоће трећу круну на Вимблдону! У осмину финала Вимблдона пласирале су се Петра Квитова и Карла Суарес Наваро.

Тенис 06.07.2019 | 17:46
WБ: Рафа без милости за Цонгу!
Некадашња вишеструка шампионка на теренима Ол Ингланд клаба забележила је тријумф за 73 минута и у наредном колу играће против Карле Суарес-Наваро.

Како турнир пролази Серена диже форму, што се посебно видело на овом мечу у којем је Американка убедљиво добила Немицу.

Одлично је погађа први сервис, а имала је и веома добар проценат освојених поена на другом сервису. Гергес се мучила у том сегменту и отуд та два брејка што је Серена направила.

Прва тенисерка света Ешли Барти још убедљивија је била у трећем колу. Она је савладала Херијет Дарт са 6:1, 6:1. Барти се налази у невероватној форми и ово јој је била 15. победа заредом.

Ешли Барти у наредном колу играће против Алисон Риске.

Нишикори и Квери у осмини финала Вимблдона. Кеи Нишикори пласирао се у осмину финала Вимблдона, пошто је у три сета победио Американца Стива Џонсона – 6:4, 6:3, 6:2.

Јапански тенисер одиграо је веома квалитетан меч и у наредном колу играће против Јан-Ленард Штруфа или Михаила Кукушкина.

Нишикорију је за тријумф против Џонсона било потребно нешто мање од два сата игре, чиме је још једном потврдио да се налази у сјајној форми.

Пласман у наредну фазу обезбедио је и Сем Квери који је био бољи од Џона Милмана – 7:6 (3), 7:6 (8), 6:3.

Квери, 65. тенисер света, у осмини финала играће против бољег из сусрета Фабио Фоњини – Тенис Сандгрен.

Нишикори преко Американца до 400. победе у каријери! Јапанац догурао до најбољих 16, победио и Сем Квери...

Квитова хоће трећу круну на Вимблдону! У осмину финала Вимблдона пласирале су се Петра Квитова и Карла Суарес Наваро.

Чешка тенисерка Петра Квитова пласирала се у осмину финала Вимблдона, пошто је у суботу победила Пољакињу Магду Линет са 6:3, 6:2.

Шампионка Вимблдона из 2011. и 2014. године до победе је стигла након само 68 минута игре. 

Квитова због повреде леве подлактице није била сигурна да ли ће учествовати на трећем гренд слем турниру у сезони, али је успела да обезбеди наступ и у другој недељи Вимблдона, први пут од 2014. године.

Шеста тенисерка света ће се за пласман у четвртфинале борити с победницом меча Јохана Конта - Слоун Стивенс.

У четврто коло Вимблдона пласирала се и шпанска тенисерка Карла Суарес Наваро, која је била боља од Американке Лорен Дејвис са 6:3, 6:3 након сат и девет минута игре.

Суарес Наваро ће у наредном колу играти против Серене Вилијамс. 

Публика се досађивала, званице заспале – Надал лагано до осмине финала! Рафаел Надал пласирао се у осмину финала Вимблдона тако лако да се једва и презнојио. Шпанац у три корака до четвртог кола Вимблдона.

Шпанац је за нешто више од 100 минута "почистио" са Централног терена са 6:2, 6:3, 6:2.

"Бик с Маљорке" је толико доминирао на терену да су задремале поједине ВИП званице у "Краљевској ложи".

Још једном смо били сведоци чињенице да Жо Вилфред Цонга, дугогодишњи претендент на највеће титуле и "становник" Топ 10 на АТП листи не припада врху белог спорта.

То је овог изузетно топлог поподнева у Лондону показао и Рафаел Надал. Шпанац је након мучења у другој рунди против Ника Кирјоса, који се на разне начине трудио да га избаци из такта, у чему је с времена на време и успевао, овај пут све одрадио галтко и експедитивно - 6:2, 6:2 и 6:2. Истина, у томе му је свесрдно "помагао" стари ривал са друге стране мреже једноставно недовољним нивоом квалитета тениса, али и нешто слабијим кретањем због болова улеђима. Француз је посабено слаб био ан другом сервису код којег је освајао тек 36 посто поена, док је Шпанцу то супевало у 74 % случаја. Такође, Цонга није имао нити једну брејк лопту, дом је Надал искористио пет од 11 указаних прилика. Свекупно, апсолутно заслужен тријумф трећег носиоца.

Матадор са Мајорке је овом заиста изузетном представом, која је трајала мање од два сате, тачније сат и 48 минута, потврдио да озбиљно иде на тај толико чекани трећи трофеј са Вимблдона, и то након чак девет година "суше".Противник у осмини финала ће му бити победник меча између Портигалца Жоаа Соузе и домаћег играча, Данијела Еванса.

Од првог сета је владао утисак да је Француз једва чекао да се меч што пре заврши.

Цонга је био немоћан у сваком сегменту игре, ниједном није успео да угрози сервис Надала, а сам му је често и поклањао поене.

"Не желите Цонгу у трећем колу Вимблдона, али је ово био мој дан. Играо добро од почетка до краја. Одлично сам сервирао, ритернирао, бекхенд ме служио све је савршено радило", рекао је Надал.

Надал је изгубио само девет поена у својим сервис гемовима, а Цонга је само једном успео да освоји неколико узастопних на сервис Шпанца.

У осмини финала, где се Надал на Вимблдону пласирао девети пут, Шпанац чека бољег из дуела између Данијела Евенса и Жоаа Соузе.

"Овде је сваки дан битка. Није подлога на којој се игра много мечева током године. Претходни меч сам играо овде, прошле године у полуфиналу, па први следећи у првом колу ове године. Сваки дан је опасан. Срећан сам како сам играо током прве седмице, идемо дан за дан, сад ћу покушати да лепо тренирам и будем спреман за следећи меч", истакао је Шпанац.

Конта "сачувала част" Британије, елиминисана четврта носитељка! Британска тенисерка Џоана Конта елиминисала је Слоан Стивенс после великог преокрета са 2-1 у сетовима и пласирала се у осмину финала Вимблдона.

Слоан Стивенс је девета тенисерка планете и девети носилац Вимблдона и овогодишњи турнир завршила је у шеснаестини финала, пошто је од ње боља била Џоана Конта са 6:3, 3:6, 1:6.

Првих седам гемова на овом мечу је прошло уобичајено, обе тенисерке су на свом сервису освајале поене и узимале гемове, да бисмо тамо у осмом гему видели први брејк, па је америчка тенисерка без већих проблема узела први сет.

Слоан је и у другом сету имала прилику да направи брејк, који би јој вероватно донео и победу, али је тада уследила сјајна игра Џоане Конте, која је у деветом гему направила брејк и освојила други сет, па је донела изједначење.

Трећи сет је прошао у знаку британске тенисерке, која је после тек седам одиграних гемова уписала велику победу и елиминисала фаворизовану Слоан Стивенс.

Раније у току дана, Чехиња Барбора Стрицова била је боља од четврте носитељке турнира Кики Бертенс после два добијена сета, резултатом 7:5, 6:1.

Први сет је био врло турбулентан и пун преокрета, а девети гем нам је донео шест неискоришћених брејк лопти, уз то смо имали и три брејка, од којих је последњи донео брејк и сет лопту Барбори Стрицовој.

У другом периоду, Кики Бертенс је освојила само други гем, док је Стрицова направила два брејка и после само 33 минута игре освојила други сет, па је тако уписала и победу у овој рунди.

У осмини финала, Џоана Конта играће против Петре Квитове, док ће Барбора Стрицова ићи на Елис Мертенс.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар