WB: Rafa bez milosti za Congu!

Vilijams i Barti lako do četvrtog kola Vimbldona! Serena Vilijams plasirala se u odminu finala Vimbldona, pošto je u dva seta pobedila Juliju Gerges – 6:3, 6:4.  Nišikori i Kveri u osmini finala Vimbldona.  Kei Nišikori plasirao se u osminu finala Vimbldona, pošto je u tri seta pobedio Amerikanca Stiva Džonsona – 6:4, 6:3, 6:2.  Kvitova hoće treću krunu na Vimbldonu! U osminu finala Vimbldona plasirale su se Petra Kvitova i Karla Suares Navaro.

Tenis 06.07.2019 | 17:46
WB: Rafa bez milosti za Congu!
Nekadašnja višestruka šampionka na terenima Ol Ingland klaba zabeležila je trijumf za 73 minuta i u narednom kolu igraće protiv Karle Suares-Navaro.

Kako turnir prolazi Serena diže formu, što se posebno videlo na ovom meču u kojem je Amerikanka ubedljivo dobila Nemicu.

Odlično je pogađa prvi servis, a imala je i veoma dobar procenat osvojenih poena na drugom servisu. Gerges se mučila u tom segmentu i otud ta dva brejka što je Serena napravila.

Prva teniserka sveta Ešli Barti još ubedljivija je bila u trećem kolu. Ona je savladala Herijet Dart sa 6:1, 6:1. Barti se nalazi u neverovatnoj formi i ovo joj je bila 15. pobeda zaredom.

Ešli Barti u narednom kolu igraće protiv Alison Riske.

Nišikori i Kveri u osmini finala Vimbldona. Kei Nišikori plasirao se u osminu finala Vimbldona, pošto je u tri seta pobedio Amerikanca Stiva Džonsona – 6:4, 6:3, 6:2.

Japanski teniser odigrao je veoma kvalitetan meč i u narednom kolu igraće protiv Jan-Lenard Štrufa ili Mihaila Kukuškina.

Nišikoriju je za trijumf protiv Džonsona bilo potrebno nešto manje od dva sata igre, čime je još jednom potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi.

Plasman u narednu fazu obezbedio je i Sem Kveri koji je bio bolji od Džona Milmana – 7:6 (3), 7:6 (8), 6:3.

Kveri, 65. teniser sveta, u osmini finala igraće protiv boljeg iz susreta Fabio Fonjini – Tenis Sandgren.

Nišikori preko Amerikanca do 400. pobede u karijeri! Japanac dogurao do najboljih 16, pobedio i Sem Kveri...

Kvitova hoće treću krunu na Vimbldonu! U osminu finala Vimbldona plasirale su se Petra Kvitova i Karla Suares Navaro.

Češka teniserka Petra Kvitova plasirala se u osminu finala Vimbldona, pošto je u subotu pobedila Poljakinju Magdu Linet sa 6:3, 6:2.

Šampionka Vimbldona iz 2011. i 2014. godine do pobede je stigla nakon samo 68 minuta igre. 

Kvitova zbog povrede leve podlaktice nije bila sigurna da li će učestvovati na trećem grend slem turniru u sezoni, ali je uspela da obezbedi nastup i u drugoj nedelji Vimbldona, prvi put od 2014. godine.

Šesta teniserka sveta će se za plasman u četvrtfinale boriti s pobednicom meča Johana Konta - Sloun Stivens.

U četvrto kolo Vimbldona plasirala se i španska teniserka Karla Suares Navaro, koja je bila bolja od Amerikanke Loren Dejvis sa 6:3, 6:3 nakon sat i devet minuta igre.

Suares Navaro će u narednom kolu igrati protiv Serene Vilijams. 

Publika se dosađivala, zvanice zaspale – Nadal lagano do osmine finala! Rafael Nadal plasirao se u osminu finala Vimbldona tako lako da se jedva i preznojio. Španac u tri koraka do četvrtog kola Vimbldona.

Španac je za nešto više od 100 minuta "počistio" sa Centralnog terena sa 6:2, 6:3, 6:2.

"Bik s Maljorke" je toliko dominirao na terenu da su zadremale pojedine VIP zvanice u "Kraljevskoj loži".

Još jednom smo bili svedoci činjenice da Žo Vilfred Conga, dugogodišnji pretendent na najveće titule i "stanovnik" Top 10 na ATP listi ne pripada vrhu belog sporta.

To je ovog izuzetno toplog popodneva u Londonu pokazao i Rafael Nadal. Španac je nakon mučenja u drugoj rundi protiv Nika Kirjosa, koji se na razne načine trudio da ga izbaci iz takta, u čemu je s vremena na vreme i uspevao, ovaj put sve odradio galtko i ekspeditivno - 6:2, 6:2 i 6:2. Istina, u tome mu je svesrdno "pomagao" stari rival sa druge strane mreže jednostavno nedovoljnim nivoom kvaliteta tenisa, ali i nešto slabijim kretanjem zbog bolova uleđima. Francuz je posabeno slab bio an drugom servisu kod kojeg je osvajao tek 36 posto poena, dok je Špancu to supevalo u 74 % slučaja. Takođe, Conga nije imao niti jednu brejk loptu, dom je Nadal iskoristio pet od 11 ukazanih prilika. Svekupno, apsolutno zaslužen trijumf trećeg nosioca.

Matador sa Majorke je ovom zaista izuzetnom predstavom, koja je trajala manje od dva sate, tačnije sat i 48 minuta, potvrdio da ozbiljno ide na taj toliko čekani treći trofej sa Vimbldona, i to nakon čak devet godina "suše".Protivnik u osmini finala će mu biti pobednik meča između Portigalca Žoaa Souze i domaćeg igrača, Danijela Evansa.

Od prvog seta je vladao utisak da je Francuz jedva čekao da se meč što pre završi.

Conga je bio nemoćan u svakom segmentu igre, nijednom nije uspeo da ugrozi servis Nadala, a sam mu je često i poklanjao poene.

"Ne želite Congu u trećem kolu Vimbldona, ali je ovo bio moj dan. Igrao dobro od početka do kraja. Odlično sam servirao, riternirao, bekhend me služio sve je savršeno radilo", rekao je Nadal.

Nadal je izgubio samo devet poena u svojim servis gemovima, a Conga je samo jednom uspeo da osvoji nekoliko uzastopnih na servis Španca.

U osmini finala, gde se Nadal na Vimbldonu plasirao deveti put, Španac čeka boljeg iz duela između Danijela Evensa i Žoaa Souze.

"Ovde je svaki dan bitka. Nije podloga na kojoj se igra mnogo mečeva tokom godine. Prethodni meč sam igrao ovde, prošle godine u polufinalu, pa prvi sledeći u prvom kolu ove godine. Svaki dan je opasan. Srećan sam kako sam igrao tokom prve sedmice, idemo dan za dan, sad ću pokušati da lepo treniram i budem spreman za sledeći meč", istakao je Španac.

Konta "sačuvala čast" Britanije, eliminisana četvrta nositeljka! Britanska teniserka Džoana Konta eliminisala je Sloan Stivens posle velikog preokreta sa 2-1 u setovima i plasirala se u osminu finala Vimbldona.

Sloan Stivens je deveta teniserka planete i deveti nosilac Vimbldona i ovogodišnji turnir završila je u šesnaestini finala, pošto je od nje bolja bila Džoana Konta sa 6:3, 3:6, 1:6.

Prvih sedam gemova na ovom meču je prošlo uobičajeno, obe teniserke su na svom servisu osvajale poene i uzimale gemove, da bismo tamo u osmom gemu videli prvi brejk, pa je američka teniserka bez većih problema uzela prvi set.

Sloan je i u drugom setu imala priliku da napravi brejk, koji bi joj verovatno doneo i pobedu, ali je tada usledila sjajna igra Džoane Konte, koja je u devetom gemu napravila brejk i osvojila drugi set, pa je donela izjednačenje.

Treći set je prošao u znaku britanske teniserke, koja je posle tek sedam odigranih gemova upisala veliku pobedu i eliminisala favorizovanu Sloan Stivens.

Ranije u toku dana, Čehinja Barbora Stricova bila je bolja od četvrte nositeljke turnira Kiki Bertens posle dva dobijena seta, rezultatom 7:5, 6:1.

Prvi set je bio vrlo turbulentan i pun preokreta, a deveti gem nam je doneo šest neiskorišćenih brejk lopti, uz to smo imali i tri brejka, od kojih je poslednji doneo brejk i set loptu Barbori Stricovoj.

U drugom periodu, Kiki Bertens je osvojila samo drugi gem, dok je Stricova napravila dva brejka i posle samo 33 minuta igre osvojila drugi set, pa je tako upisala i pobedu u ovoj rundi.

U osmini finala, Džoana Konta igraće protiv Petre Kvitove, dok će Barbora Stricova ići na Elis Mertens.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar