Продавали отрован сок на тржишту ЕУ

Невиђена афера тресе ових дана Италију јер је откривен ланац преваранта који су варали на – храни. Да скандал буде већи, умијешан је и један Србин. Тренутно се трага за власником компаније који је извозио из Србије у Европску унију концентровани сок од отровних јабука.

Свијет 02.07.2019 | 16:12
Продавали отрован сок на тржишту ЕУ
Како преносе италијански медији, компанија тог држављанина Србије не само да је подвалила органски сок од јабуке, већ је производ био направљен од покварених јабука, контаминиран, а било је додатака као што је шећер и вода, пише Валдера.ит.

Италијанска полиција трага за српским држављанином и власником фирме за производњу сокова, који је осумњичен да је као члан организоване криминалне групе извозио из Србије и Хрватске концентровани поменути сок од отровних јабука, а који је на тржиште ЕУ пласиран као органски. 

– Производ су направила предузећа формално смјештена у Србији и Хрватској, а заправо их је директно управљала два предузетничка брата из Писе – пише Валдера.

Медији преносе, полиција у Писи ухапсила је осам особа и ставила катанац на шест предузећа која су увозила овај сок, а такође је и заплијенила имовину ухапшених вриједну 6,5 милиона евра.

– Концентровани сок од отровних јабука, намијењен за тржиште у ЕУ, произведен је у Србији, одакле се лажно преносио као органски, док је садржавао отровне и штетне материје, а у неким случајевима и високу концентрацију патогена. На челу групе била су двојица предузетника из тог града – пишу италијански медији.

У продаји је било чак 1.411 тона овог производа, вриједности скоро 5 милиона евра, због чега је издата хитна наредба за његово повлачење, преноси Радио Сарајево.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Банка лука

02.07.2019 14:56

Како су италијани одмах ухапсени и одузета им имовина? Кад ће то код нас бити?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.07.2019 15:29

Не треба куповати ништа од непровјерених произвођача

ОДГОВОРИТЕ
Name

симо пендрек

03.07.2019 09:59

хоце неко обајавити и име компаније и назив сока , па да слуцајно не купим који литар од 1411 тих тона сто је било у продаји ???

ОДГОВОРИТЕ