Западни Балкан интегрисати у ЕУ

Њемачка чврсто стоји уз европску перспективу Западног Балкана и подржава земље тог региона у њиховим реформским напорима, саопштено је из кабинета њемачке канцеларке Ангеле Меркел.  

Свијет 02.07.2019 | 10:36
Западни Балкан интегрисати у ЕУ
– Због касног објављивања извјештаја о земљама, рок за одлуку о отварању почетних преговора са Сјеверном Македонијом и Албанијом је био кратак. Прије ове одлуке, Савезна влада мора да добије и сагласност Бундестага – речено је у кабинету Меркелове на питање да прокоментаришу одлуку Савјета ЕУ да одгоди покретање приступних преговора са Сјеверном Македонијом и Албанијом, преноси РТЦГ позивајући се на Побједу.

 Европска унија је средином овог мјесеца одгодила одлуку о покретању приступних преговора с Албанијом и Сјеверном Македонијом. 

Скопље и Тирана су добили нови термин, октобар ове године, када ће се чланице ЕУ изјаснити о томе да ли ће ове земље почети преговоре.

У закључима Савјета ЕУ поновљено је да је Брисел “опредијељен да настави проширење и да је то кључна политика Уније”.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Е

02.07.2019 09:01

Никад за никад а можда ни тад. То да сте жељели ми би тамо били давних дана још прије распада Југе, као што сте прихватили Бугарску, Румунију и остали шљам што су били гори од Југе 10 пута.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Е

02.07.2019 09:47

И ја сам мислио тако али смо ми ипак веци сљам од Бугара и Румуна,сви се у миру подијелисе осим нас.Како да нас приме у ЕУ кад нам је балилук,цетниство и устаство смисао зивљења.Ми смо фигуративно стока којој треба цобан да нас надгледа,залосно али је тако.

Name

Били

02.07.2019 11:04

су гори од Југе, спрдали смо се са њима, али сад се они могу спрдати са овим банана државицама којима је највећи успјех што имају своју фудбалску репрезентацију.

Name

ре за Е

02.07.2019 11:24

Имали смо понуду и могућност да по кратком поступку уђемо у тадашњу ЕЗ уз 5 милијарди $ на кафу али су одређени кочничари у Југославији приступили на тадашњу геополитику Русије којој никако није био интерес да изгуби утјецај на нашем простору.Ако си паметан сконтат ћеш о којим кочничарима је ријеч.

Name

јо

02.07.2019 12:46

Срби неце никад у ЕУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

уф

02.07.2019 16:18

Ста су то македонија или албанија бољи да це они први уци у ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ