Ево шта савјетује руски милијардер

Руски милијардер Роман Абрамович вјерује да већина наших проблема не настаје као посљедица догађаја, неуспјеха, потеза или других људи, већ због лоших менталних навика које већина људи има.  

Свијет 01.07.2019 | 13:51
Ево шта савјетује руски милијардер
Он савјетује да се што прије одрекнете слиједећих 10 форми понашања и у тренутку ћете се ослободити проблема.

Не доносите нагле закључке

Ова навика може да учини ваш живот лошим на два начина. Прво, ми вјерујемо да знамо шта ће се догодити, па пажњу и дјела усмјеравамо на ту претпоставку. Али, већина тих претпоставки на крају је погрешно, па су и наши поступци погрешни. Друга страна ове навике јесте то што вјерујемо да умијемо да читамо мисли и да знамо зашто други људи раде то што раде. Опет, погрешно. Веома погрешно. Ова бесмислена навика уништава односе међу људима као ништа друго.

Без драме

Људи су често склони да преувеличавају и да од малих неуспјеха праве велике катастрофе. Зашто то раде? Ко зна, можда да би изгледали и осјећали се важније? У сваком случају, у питању је нешто што је колико глупо, толико и деструктивно.

Не измишљајте правила

Велики дио оних “морам” и “неопходно је” заправо је потпуно бескорисно, а све што вама раде јесте то што вам уносе нервозу и набијају осјећај кривице. А зашто? Пратећи ова имагинарна правила ви оптерећујете мозак непотребним препрекама и детињастим понашањем.

Избјегавајте стереотипе и етикете

Ријечи које користите и те како вас дрефинишу. Језик негативности и критике генеришу такав начин размишљања. Трудећи се да смјестите ствари и људе у категорије, губите способност да схватите њихово право значење, пише удуба.цом. На крају ћете толико ограничити своју способност мишљења да ћете и сами постати потпуно бескорисни.

Не будите перфекциониста

Живот није само црно – бијел, нити се заснива на пароли “све или ништа”. У већини случајева “довољно” управо јесте то – сасвим довољно. Ако тражите савршен посао, вјероватно га никада нећете наћи. Сваки ће вам дјеловати горе него што јесте. Префекционизам је ментална болест која вам не дозвољава да уживате, већ вас тјера само да у свему тражите проблеме. 

Никад ништа не генерализујте

Један или два “пада” нису знак вкечног неуспјеха. Такође, изненадни успјех неће вас претворити у генија. Сваки догађај, лош или добар, па ни два, ни три, нису правило. Запамтите заувијек – коло (не)среће се увек окреће.

Ништа не примајте к срцу

Већина људи, ваших пријатеља и колега, не говори, не мисли и не брине за 99% свог времена. Многе комшије и колеге вас не познају, нити имају жељу да вас упознају. Зато, шта год да чујете, ништа не примајте к срцу. Ти људи немају баш ништа са вама, а ни ви са њима.

Не вјерујте емоцијама

Оно што осјећате није увијек знак онога што се заиста дешава. Извор емоција често може да буде умор, глад, иритација, нос који цури, шта год. Било да се осјећате добро или лоше, то неће ништа промијенити. Осјећања можда јесу тачна, али она нису истина.

Избјегавајте апатију

Трудите се да будете оптимиста. Ако очекујете лоше ствари у животу и на послу, на крају ћете их и наћи. Негативан став је исто као гледати свијет кроз прљаве наочаре са лошом диоптријом. Почните да тражите нешто позитивно, и наћи ћете га.

Престаните да животе прошлост

Ово је најважнији савјет од свих – заборавите и живите! Наш бијес, разочарања, несрећа и очај углавном долази од прошлих проблема, увреда… Што више преврћете кроз прошлост, више ћете се сјећати и лошије осјећати.

(Курир)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

ре

01.07.2019 11:57

Шта би ви могли као бједни пензионер РС урадити са 200 марака код жестоки криминалаца на власти у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

01.07.2019 13:55

У тумацењу "Неw аге" поступака сам, себе демантује

Name

Филм

01.07.2019 12:32

Послодавац

ОДГОВОРИТЕ
Name

гуз

01.07.2019 13:40

Овај цовјек се окористио парама руског народа приликом приватизације,то су му омогуцили политицки мафијаси....као сто је и он сам.Сто се не врати у Русију кад је лафцина и сто је узео дрзављанство Енглеске....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.07.2019 13:52

Не лупај,држављанство енглеске и не постоји а није ни гбр узео ,иначе му визу нису продужили због путина тако да радије се запосли па нешта још и научи

Name

Док Холидеј

01.07.2019 13:57

И ја бих овако говорио кад бих имао сам дјелић његови - туђи пара,

Name

Пзд

01.07.2019 14:16

управо тако опљачкао властити народ па просипа памет ко И други

Name

Хмм

01.07.2019 15:38

Овако це и Додик за коју годину да прича умотворине...а о начину на који је мазно лову ни ријечи...

Name

Ре ре

01.07.2019 15:48

Ти си неки познавалац права? Ста знаци"није узео грб"? Цији си то ти грб узео, средњовјековна властело?

Name

ЈЕБЕМ ТИ ТИТА

01.07.2019 13:49

Савјет.буди папак.полтрон и увуци се сто дубље у цмар власти и нормално имЈ црвену књизицу СНСДа

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

01.07.2019 17:44

УОПСТЕ НИЈЕ ТЕСКО БИТИ КАО ОВАЈ СРЕБРОЉУБАЦ. ДОВЉНО ЈЕ БИТИ БЕЗОБРАЗАН, ГОРД, БЕЗОСЈЕЦАЈАН .. Е, КАД БИ ОН ЗНАО КАКАВ ИЗГЛЕДА КРАЈ ЊЕГОВОГ ПУТА. РЕКАО ЈЕ СВЕТИ ВЛАДИКА НИКОЛАЈ, ЗА ОВАКВЕ; О, КАД БИ ИМ СЕ ДАЛО ДА ВИДЕ КРАЈ СВОГ ПУТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сад

01.07.2019 22:08

си паметан када ти је тата дао оно сто припада милионима руса! Јер друствена својима није приватна! А онај који је отудји на било који нацин је лопов и криминалац! Сто у преводу знаци да је правде бозије ти би требао да трунес у сибиру. А ти цак се и правис паметан и провоцирас. Имамо ми таквих колико хоцес .

ОДГОВОРИТЕ