Ф1: Црвена прашина за мало узбуђења...

Доминацију двојца Мерцедеса успео је да на квалификацијама за ВН Аустрије поново прекине млади ас Ферарија Леклер, а сада преостаје да то данас од 15 ч коначно и потврди.

Остали спортови 30.06.2019 | 13:10
Ф1: Црвена прашина за мало узбуђења...
Након првих осам трка текуће сезоне Формуле 1 "све је сребрно". Традиционална боја Мерцедеса потпуно је обузела најбржи циркус и на путу је да потпуно преовлада, као и претходних година. Након осам победа и шест пол-позиција чини се ипак да смо дошли до тачке у којој ћемо сазнати има ли наде за једну од најдосаднијих сезона у последње време да коначно живне. А за то би могао да буде заслужан Фераријев руки, Шарл Леклер који је јуче у Аустрији освојио другу пол-поззицију у 2019. Имао је млади Монежанин већ једну прилику да у својој првој Ф1 сезони забележи тријумф, и то на другој трци, ВН Бахреина, али га је издао болид.

Из првог реда на писти Шпилберг, али иза Леклера, данас од 15 часова (ТВ Спортклуб) креће ас Ред Була, Макс Ферштапен. У другом стартном реду прилику да учине нешто више имаће Мерцедесов Валтери Ботас и актулени шампион и водећи у генералном пласману, Луис Хамилтон. Британац је јуче је забележио друго време на квалифкацијама, али добио три места минуса због ометања Кимија Раиконена. Међутим, након казне због промене мењача од 10. позиција, Кевин Магнусен из Хааса му је препустио ту позицију. Вођа Фераријевог дубла, Себастијан Фетел није имао среће пошто је његов болид има квар, те стартује са 10. места.

Ферари је имао одличан темпо током петка и суботе, нарочито на меким гумама, те ће и на тој мешавини стартовати оба коњића из Маранела, за разлику од Мерцедеса и Ред Була који су се одлучили за медијум варијанту. Видећемо да ли ће се италијанском тиму овај ризик исплатити, али јасно је да немају више шта да изгубе и да само таквим размишљањем могу нешто да учине, и да подигну коначно прашину.

Прошле године на Великој награди Аустрије славио је Макс Ферштапен, али су пре њега четири пута заредом славили возачи Мерцедеса - по једном Хамилтон и Ботас и два пута пензионисани Нико Розберг.

Ген. пласман возача: 1. Луис Хамитон (В. Британија, Мерцедес) 187, 2. Валтери Ботас (Финска, Мерцедес) 151 поена, 3. Себастијан Фетел (Немачка, Ферари) 111, 4. Макс Ферштапен (Холандија, Ред Бул) 100, 5. Шарл Леклер (Монако, Ферари) 87, 6. Пјер Гасли (Француск, Ред Бул) 37, 7. Карлос Саинц јр (Шпанија, Мекларен) 26, 8. Кими Раиконен (Финска, Алфа Ромео) 19, 9. Данијел Рикардо (Аустралија, Рено) 16, 10. Нико Хулкенберг (Немачка, Рено) 16...

Ген. пласман тимова: 1. Мерцедес 338 поена, 2. Ферари 198, 3. Ред Бул-Хонда 137, 4. Мекларен Рено 40, 5. Рено 32, 6. Рејсинг Поинт-Мерцедес 19, 7. Алфа Ромео-Ферари 19, 8. Торо Росо-Хонда 17, 9. ХААС Ферари 16, 10. Вилијамс-Мерцедес 0.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар