Манћини: Није било лако са БиХ, одлична су екипа!

Манћини: "Азури" су били деморалисани, сада нападамо! Селектор Италије истиче карактер своје екипе, која је у сусрету са БиХ преокренула резултат и одржала стопроцентан учинак у квалификацијама за ЕП.

Фудбал 12.06.2019 | 12:57
Манћини: Није било лако са БиХ, одлична су екипа!
Репрезентација Босне и Херцеговине је после пораза од Финске била на путу да шокира лидера групе, Италију, пошто је на полувремену водила голом Едина Џека, који је крунисао фантастичну контру.

"Змајеви" су контролисали меч у Торину, али Лоренцо Инсиње је на почетку другог дела ухватио страшан волеј за 1:1, да би Марко Верати лукавим ударцем по земљи, четири минута пре краја, крунисао иницијативу "азура" - 2:1.

"Обично не примамо голове из контранапада, али екипа је и после 0:1 задржала позитиван приступ. Немогуће је да увек ми будемо ти који ће да поведу и да имају лопту у ногама. Важно је пронаћи снагу и концентрацију за преокрет, када ствари не иду онако како желите", рекао је Роберто Манћини.

"У последње време смо увек доминирали. Могли смо зато да изгубимо главе и примимо још један гол, али смо успели да успоставимо контролу и да их у другом полувремену држимо на њиховој половини".

Италија је задржала максималан учинак у квалификацијама за ЕУРО 2020 (четири меча, 12 бодова), мада је стала на шест утакмица без примљеног гола, што је био најдужи такав низ од 1990.

"Босна са Џеком и Пјанићем је одлична репрезентација. Знали смо да су у Финској направили кикс и да ће то бити наш најтежи меч у групи. При 0:1 сам веровао да ће резултат доћи ако останемо мирни и наставимо да играмо своју игру. Само нам је требала варница која ће нас покренути, а то је био изједначујући гол Инсињеа".

Манћини инсистира да "азури" играју офанзивније него у претходним циклусима, када су их предводили Ђампјеро Вентура и Антонио Конте. За сада у групи имају гол-разлику 13:1.

"Желим да контролишемо утакмице и да наметнемо свој идентитет. Не можете добити сваку утакмицу, али требало би макар да покушате. Мислим да смо направили помак. Када смо пре годину дана кренули у ову авантуру, национални тим је био деморалисан. Сада играмо добар, нападачки фудбал, али морамо да наставимо да напредујемо, ако желимо да се пласирамо на ЕУРО", констатовао је Манћини.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар